torstai 8. lokakuuta 2009

Liettua ja tositeevee

Kyllähän kaikki nyt varmaan ovat huomanneet, että Suomi on eräs maailman johtavia konseptimaista, jossa jokainen jenkkilän tasapaksu TV-konsepti imee ihmisiä ruutuun kuin hooveri. Ei varmaankaan kovin monessa maassa x. Isovelikausi enää vedä puoleensa yleisöä niin kuin rakkaassa kotimaassamme. Mutta miten on realitytv:n tuon nykyajan mediahuorien metsästyskanavan laita Liettuassa?


Huumorishow Dzinin versio rakkauden kolmiottelusta.

Hyvinhän se voi. Liettuassa menee jo toista kautta Kitas!, paikallinen Next! versio pääkanavalla MTV:ltä lisensoituna (ja täällä on myös oma MTV Baltic, joka tästä tekee kummallisen asian). Muut tämän genren edustajat ovat Meiles trikampis, TV sarja, jossa parinvalintaa suoritetaan kolmas pyörä poispotkimalla. Mielestäni kuitenkin söpöin sarja oli mobile house (miksiköhän näitä suomeksi kutsuisi?) pohjainen deittiohjelma, jossa ihmiset todellakin markkinointitarkoituksessa (SIC!!) istutettiin mobiilitalokylään asumaan. Eihän näissä ole niin kovasti sellaisia skandaaleita kuin suomalaisissa sarjoissa (kun ei vielä ole tollasta isoveljee täällä).

Ruslanas

Musiikkisarjat ovatkin sitten se tämän maan bravuurilaji. Viikonloppuna yksinkertaisesti primetime on täytetty joka kanavalla toinen toistaan tylsemmällä laulushowlla. Mielenkiintoismpia ovat lienee kuorokilpailu ja harrastelija oopperalaulajien kisa. Niin, ja meidän rakas Ruslanaskin voitti kansainvälisen (yksi Latvialainen ja yksi Georgialainen kilpailija) laulukilpailun.

Lietuvos talentai

Nyt alkoi myös Lietuvos Talentai, eli America's Got Talent -formaatin paikallinen versio. Siellä on suhteellisen paljon suhteellisen huonoja esiintyjiä, mutta eihän kai kukaan enempää odottanutkaan? Jos 3 miljoonalle hengelle on koko ajan käynnissä 10 kykykilpailua tai muuta mediahuomionkeruutapaa, niin saturaatio tulee pian vastaan. Ja sitten jos laskettaisiin sen varaan, että aina on uusi sukupolvi astumassa esiin, niin ei... Täällä on myös pikkulapsille oma kykykilpailu Talentu Ringas, jossa ihan polvenkorkuiset kaverit esittelevät kykyjään tai kyvyttömyyttään ammattiraadille, jota vetää dildokauppias (Tuossa hieman taustatarinaa liettuaksi. Katsokaa myös hänen kauppansa ).

Eli Liettuassa on kykyjä. Suosittelen myös seuraavan pätkän katsomista kahdesta tytöstä, jotka päättivät rakentaa maansa brandia. Myöhemmin he esiintyivät Liettuan televisiossa ja väittivät että Britit miksasivat heidät tahallaan pieleen. Katsokaa linkistä : esitys on hieman surkuhupaisa, mutta yritystä on!

Yhteenvetona, Suomen ihmisiä tylsistyttävä ilmiö ei ole ainutkertainen. Mikä tässä on ehdottomasti parasta on se, että nyt ainakin ihmisillä on hyvää aikaa viettää aikaa ulkona ja kotiaskareissa, kun televisiosta ei tule mitään. Lisäksi, ollaan vain onnellisia mediamaksusta, koska sillä tuotetaan ajoittain laadukasta tiedotusta valtiollisilta kanavilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä