keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Keskiviikon talousuutiset

Europa Group Hotels Tallinnaan: Liettualainen hotelliketju etsii yhteistyökumppaneita Eestistä. Aiempia hotelleja ketjulla on Liettuassa, Latviassa ja Romaniassa.

Kansanedustaja saa ostaa omia kirjojaan: Parlamentti keskusteli asiaa, ja ei nähnyt liiemiin huomauttamista sadan (100) oman kirjan ostamisessa. Samoin, Nalle Puh, "Miten nainen ajattelee", astrologia ja kaikki lastenkirjat voi ostaa parlamentin rahoilla.

Liettuan parlamentti leikkaa määrärahoja: Nykyään saa käyttää enää 600 euroa kuussa menoihin per kansanedustaja. Muutos on väliaikainen

Eläkkeitä ei saa leikata... ; jollei takaisinmaksuohjelmaa luoda, sanoo presidentti. Siispä, nyt ensi vuoden budjettiin joudutaan luomaan sellainen. Itseäni kummastuttaa, että kuinkahan pitkään ne olettavat eläkeläisten elävän leikatulla budjetilla, vai onko tämä vain ikärakenteen tervehdyttämisohjelma.

Vilnaan tulee KHL joukkue! Joku idiootti venäläinen liikemies luulee että liettualaisia oikeasti nappaa jääkiekko. Tulee kovasti pettymään, mutta ensi kautena KHLssä debytoinee Vilnan Vetra. Isoa kättä yhteen, sillä sinne kuitenkin päätyy muutama suomalainen NHL raakki. Mutta, tämä olisi sama, jos yhtäkkiä NFL päättäisi nostaa Rajaritarit joukkueekseen. Ketä nappaisi?

Valtio ei leikkaa palkkoja. Pääministeri Kubilius, eli kuutio, sanoi suoralla naamalla, että he eivät palkkoja leikkaa, vain palkkaan tarkoitettuja määrärahoja. Kohta kuulemme myös, että ruoan hintaa ei nosteta, ainoastaan veroa. Tällä tavallahan työllistävä laitos saa syyt niskaan, tai kauppaa syytettään nostamisesta.

Maitokartelli: Liettuassa tutkitaan yllättävää 20% maitotuotteiden hinnannousua. Yllättävää siksi, että tuottajahinnat eivät nousseet, mutta kuluttajahinnat kaikilla toimijoilla yhtä aikaa 20%. Olisi tarvinnut taas ottaa Koneelta kartellin mallia - tai ehkei sittenkään, sillä nehän narahtivat. Mutta, jos hintoja ei saa nostaa, niin saako niitä sitten laskea yhtä aikaa - totta kai, sillä sehän sitä kilpailua on, mutta jos toiseen suuntaan mennään, niin sitten tulee kilpailuvirasto meisseli perseessä huutamaan että hyi hyi.

Viinabarometri: valitettavasti en ole ehtinyt päivittämään, mutta odottakaapa kärsivällisesti. Meillä on synttärit tulossa kotona, niin tarvii käydä asioimassa (Ja lisään kuohkarin hinnan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä