keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Keskiviikon talousuutiset

Liettuan parlamentti kautta aikojen huonoin: Sekä jäsenet että analyytikot väittävät, ettei yhtä huonoa parlamenttia ole koskaan ollut. Haluttomuus luopua edustusautoista on etäännyttänyt Seimasin kansasta, ja toisaalta, yritysten etujen ajaminen, erityisesti ulkomaisten pankkien, ei ole auttanut.

Ignalina: Liettuasta loppuu sähkö, vai loppuuko? Kädenvääntö voimalaitoksesta ei ole ohitse. Oppositio haluaa laitoksen jatkavan. Katsokaa edellinen juttu tästä aiheesta.

Jamam! eli yöaukiolot. Kaunasissa oli juuri eräs ostoskeskus auki klo 24:ään. Reportterimme havaitsi sen olleen tupaten täynnä, vaikka hintoja oli laskettu vain näön vuoksi.

Elokuvien sponsorointi. Omaa asiaa saa ajaa! Liettuassa CD levyt ovat kautta aikojen kantaneet pitkiä yrityslistoja, mutta nyt tuli tökerö yritelmä vastaan. Puolalainen Orlen vastikään osti Mazeikiu Naftan, ja nyt tänä jalostamo oli puolalaisen elokuvan pääsponsorina (joka silti maksoi 20 litaa!!). Aiheena (yllätys, yllätys) toinen maailmansota ja natsien ja neukkujen julmuudet. "Kyllä ne puolalaiset ovat originelleja", sanoin, ja avasin Tuntemattoman Sotilaan.

Viinabarometri.
Hintamuutoksia: Oluen hinta oli nyt 1,69 litaa pullolta. Huomioitavaa on, että Liettuassa hintoihin lisätään vasta kassalla pantti, joten oikea hinta on 1,94 ltl. Viiniä saa tällä hetkellä 7,99 ltl pullo ja uutuutena listalle tulee skumppa: 4,99 ltl pullo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä