maanantai 2. marraskuuta 2009

Maanantain talouskatsaus

Tällä kertaa hieman ihmisläheisempiä talousuutisia

Nimeä oma instituutti: Ukio Bankas, suurin itsenäinen liettualainen finanssiyhtiö, jonka omistaja omistaa mm. Skotlantilaisen Heartsin (tms.), on antanut nimensä Vilnan musiikkiteatterille, joka tunnetaan nykyään nimellä Ukio Banko teatroarena. Nyt odotamme, koska saadaan SEB parlamenttitalo ja NCC Presidentti. Ketä sinä sponsoroisit?
Osta mummolle soppa: Maltalainen ritarikunta, siis se vähemmän julma Jerusalemin valtaaja, tuo mummoille soppaa kotiin. Liettuan eläkkeet ovat hieman alle 200 euroa kuussa, ja tuolla rahalla pitäisi saada myös lääkkeet hankittua. Soppa kuitenkin maksaa, joten nykyään heitä voi tukea lähettämällä tekstiviestin. Tilata voi joko yhden tai kaksi keittoa. Keitto näytti mainoksessa aika köyhältä borssilta, joten varmaan kuljetuskustannutkset hilaavat hintaa ylös. Testiryhmämme odottaa yhä kiitosviestiä.
Päivän huumori: Saksan, Puolan ja Liettuan valtioiden päät kohtasivat. Saksalainen aloitti valittamaan maan heikosta tulotasosta: meillä ihmiset tienaavat vain 3000 euroa kuussa, ja tuosta puolet menee kiinteisiin kuluihin. En voi ymmärtää kuinka kukaan voi elää 1500 eurolla. Puolalainen jatkoi: meillä ihmiset tienaavat tuhat euroa kuussa, ja siitä 800 menee kiinteisiin kuluihin. Tuolla kahdella sadalla ei kyllä voi elää. Liettualainen jatkaa. Meillä ihmiset tienaavat keskimäärin 500 euroa, ja kulut ovat 700 kuussa. Mutta kyllä sillä elää.
Viinaberometri. Olut ja viina olivat stabiileja, ja tarjouksia ei löytynyt. Viinin hinta laski radikaalisti kun Kagor tuli tarjoukseen. Kagor on ympäri maailmaa tehty viinisekoite puolimakeista viineistä. Tarjoustuote on 5,99 litan puolimakea valkoviini. Huom! standardointisyistä barometrin kuukaudeksi tuli määriteltyä 28 päivää, joten ensimmäisen kuukauden kehitys julkaistaan tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä