perjantai 4. joulukuuta 2009

Autonvuokrausongelmia

PIKAPÄIVITYS! Olutasiaa vasta ensi viikolla. Nyt kuitenkin ajankohtaisia

Varasin auton firmalta nimeltä Autobanga. Verkossa luki, että hinta on 95 ltl päivältä, ja saisin 20% alennuksen. (http://www.autobanga.lt/rental/car-rental-lithuania/special-car-rental-prices.html).  Lisäksi verkossa luki, että ulkomaille vietäessä hinta voi muuttua, mutta viime kerralla kun vuokrasin heiltä auton ulkomaille mitään rajoituksia tai muutoksia ei ollut.

Oletin siis hintaa 95 ltl - 20% + alv, eli noin 92 litaa päivältä.

Sain hinnan:

Dear, Sir,
 
This is the final price for Your rental:
7 days x 125LTL/day + 21% VAT = 1058,75 LTL (307 EUR)

Hinta kummastutti, sillä 125 ltl päivältä + alv oli aika sattumanvarainen. Kysyinkin heiltä, tarkoittaako tämä sitä, että tuo 30 litaa on se maksu ulkomaille viemisestä (muistutin, että viimeksi en maksanut), sisältääkö tämä hinta ovelle tuomisen ja missä on 20% alennus?

Vastaus:

Dear, Sir,
 
This is the total price. When our customer wants to take a car outside Lithuania we adjust 50% higher price. In your case, we took 30% higher price instead 50% (with 20% discount).
This price includes the delivery to your street address.
  Kuitenkin, sähköpostini katkoksen takia, en saanut postia ennemmin kuin lähetin uuden kyselyn.... nyt alkaa hauskuus...

Dear, Sir,
 
I answered to you yesterday, but it seems you didn‘t get it. As I said this is the total price. When our customer wants to take a car outside Lithuania we adjust 30% higher price, because there is large kilometrage and we have to purshase extra insurance.
This total price I gave to you is with VAT tax that is 21 %.
20 % discount we give just till the 15th of December, after the 15th of December it is not valid (it is written on our webpage).
This price includes the delivery to your street address.

Pikkuisen kalkulusta: 
95+50%-20%=114 ltl 
95+30% = 123,5 ltl
hinnat eivät siis täsmää.

Nyt muutenkin alkoi epätäsmäily yrityksellä, sillä he jotenkin aluksi lupasivat, ja sitten eivät luvanneet alennusta. Tässä välissä he muuttivat sivujaan, mutta eivät poistaneet tuota tarjoushintaa. Lisäksi, sivut sanovat, että hintaan sisältyy rajoittamattomat kilometrit - jotka yllättäen tuotiin rajoitettuna mukaan ehtoihin.

Mitä tapahtui seuraavaksi?

Valitin European Consumer Centreen (http://www.ecc.lt/index.php?3835471249), ja kysyin heiltä yrityksen käytännöstä. Varasin uuden auton Sixtiltä heti, kun ensimmäinen kumma selittely tipahti postiini. Nyt, olen lähettämässä parasta aikaa ihmettelevän postin jossa kerron kuinka pettynyt olen yrityksen toimintaan kyseiselle firmalle...

Katsotaan miten käy.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä