keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Miten SINÄ pääset Liettuaan?

Jokaisella meillä on omat ongelmamme, mutta lienee se suurin niistä kaikista on "Kuinka minä pääsisin Liettuaan?". Tiedän että tämä tärkeä ja mielettömän vaativa kysymys painaa jokaisen teidänkin mieltänne. Liettuaan on vaikea päästä, ja tämä pyhiinvaellus tähän koskemattomaan paratiisiin on ehkä niitä elämän kohokohtia.

Nyt, minä olen päättänyt auttaa teitä, ja esitellä teille eri mahdollisuudet päästä Liettuaan.
1) Oma auto.
Omalla autolla tänne pääsee kätevästi. Viking, Tallink ja Eckerö yhä auttavat Tallinnalaisia työmatkoille, ja suomen rahvaan viinareissulle - siinä siivellä sinäkin voi tulla auton kanssa ylitse. Halvimmillaan molemminsuuntainen matka auton kanssa kustantaa alle sata euroa. Huomatkaa, että vakuutus kannattaa tarkastaa, ja vuokra-auton ollessa kyseessä ne ehdot kanssa: Itäisen Euroopan mystiset tiet kun joskus nielevät autoja ja joskus niitä katoaa. Liettuaan pääsee Tallinnasta päräyttämällä Via Balticalle, ja Latviasta Liettuan puolelle kätevimmin pääsee joko Jelgavan kautta, jos suuntaat läntiseen osaan maata tai hiekkarannalle, tai sitten Bauskan kautta, jos haluat katsella isompia kaupunkeja. Muista varata matkalle pikkurahaa poliiseille. Ne tykkäävät kerätä euroja.
2) Lentäen
Liettuassa on 3 siviilikäytössä olevaa lentokenttää. Kaunasissa myös pienkoneille oma, jos todellakin tulet omalla koneella. Muille, tarjolla on halpoja lentoyhtiöitä  - joko laadultaan tai-ja hinnaltaan.
2.1) Vinnairi
Meidän kaikkien lempilapsi, joka saa enemmän kuin riittävästi ymmärrystä kansan keskuudessa. Jos Toyota toimisi yhtä varmasti, kuin Finnair, auto olisi jo kadonnut Suomen markkinoilta, mutta Finnairissa on varmasti jotain hellyyttävää. Ne söpöt porot sen varmaan tekee. Vaikka Finnair on paras halpalentoyhtiö Aasian matkoille, niin Liettuaan matkaaja saa maksaa kunnon suolarahat. Muistaakseni alta satasella ei ole vähään aikaan päässyt Vilnaan. Mutta Finnair on kuitenkin se hellyyttävä juoppo-setä, jonka kyytiin me kaikki sokeasti luotamme
2.2) Rykänen
Ryanairilla pääsee Suomesta lähes Liettuaan, siis Riikaan. Sieltä on helppo jatkaa matkaa eteenpäin seuraavana päivänä. Mutta Ryanair lentää myös Kaunasiin Skavstalta, ja Kaunasista taasen pääsee isompiin hubeihin, joten seuraavan kerran kun kierrät Eurooppaa euron lennoilla, voi poiketa myös Liettuassa
2.3) Sassi
Sassi, tai nykyään Air Baltic, operoi Helsingin ja Liettuan kaikkien lentokenttien välillä. Aikaisemmat nahinat, jotka johtivat/johtuivat Lithuanian Airlinesin konkurssiin/-sta kuitenkin jollakin tavalla estivät AirBalticia käyttämästä suoria lentoja Liettuaan - täten kaikki joutuvat odottamaan hetken Riikassa jatkoyhteyttä. Mikäs sen paskempaa, kuin maksaa tuplamaksut laukuista ja lennoista, ja nauttia kuivaa sämpylää ja riikan balsamointiainetta? Sassillakin Liettuaan pääsee, mutta vain Köpiksen kautta, joten unohdetaan tuo sikopaimen-express laskuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä