maanantai 8. helmikuuta 2010

Paluu elämään osa 2

Nyt ovat kiireet takana pariksi kuukaudeksi, joten taas on aikaa kirjoitella joutavaaa höpinää. Tässä on ehtinyt tapahtuakin kaikenlaista sitten viime päivityksen:

Liettuan pääministeri Kubilius kävi avamassa NASDAQ OMX pörssin NYssä. Virolaisella BBN sivustolla joku ameerikkalainen kaveri hermostui rämän johdosta, sillä Virossa puheet ovat olleet kovia houkutella maahan uusia investoijia - ja sit joku urpo Liettuasta menee ja tekee jotakin. Tämä aihe avasi myös pienen keskustelun juutalaisista, ja muistavatko he vielä mitä Liettuassa tapahtui WW2 aikoihin. Voidaan tietenkin kyseenalaistaa ovatko maailman kaikki investoijat syntyneet siellä daavidin tähden alla.

Suguharan suvaitsevaisuuspalkinto jaettiin. Olin paikalla. "Noin 100 juhlallisesti pukeutunutta korkea-arvoista henkilöä, ja minä, oli kokoontunut Vytautas Magnus yliopiston katolisen teologian laitoksen juhlasaliin todistamaan tämän suuren tunnustuksen jakoa. Suguhara, tuo japanilainen diplomaatti, joka pelasti natsien kynsistä useita juutalaisia, symbolisoi Liettuassa sushin lisäksi myös suvaitsevaisuutta, ja nyt hänen nimissään annetaan suvaitsevaisuuspalkinto. Vatikaanin kustantama laitos oli koreasti koristeltu, eikä tuonut lainkaan mieleen yliopiston muita rakennuksia upeasti viimeistellyissä yksityiskohdissaan. Palkinnonsaajaksi oli 3 ehdokasta, kaikki suvaitsevia miehiä. Ensimmäinen suvaitsi lapsia. Hän oli uraa UNICEFissä tekevä henkilö. joka tosin ei ilmaantunut paikalle tapaamaan tätä jaloa tilaisuutta, johon muiden lisäksi myös Yhdysvaltain, Ranskan ja Japanin suurlähettiläät osallistuivat. Toinen oli tukevarakenteinen mies, joka ei voinut suvaita Respublikaa, Kaunasin Zalgiriksen suurinta sponsoria. Oliko hän sitten Gubernijan miehiä vai ei, mutta hänen mukaansa Respublika lietsoi homo ja juutailaisvihaa. Kolmas oli noin 75 vuotias mies, joka oli runoilija, filantrooppi, harmaa, tiedemies ja tiedä vaikka myös kova panomies - kuitenkin hänen esiteltiin suurena ystävänä ja toverina ja sielunveljenä meille. Hän ei suvainnut henkilöitä, jotka eivät suvainneet homoja ja juutalaisia. Herää kysymys: missä olivat naiset? Missä olivat venäläisvähemmistön puolustajat, missä olivat lasten oikeuksien puolustajat (kaveri olikin Genevessä), onko nyt muodissa puolustaa homoja ja juutalaisia, millaista on olla sekä homo että juutalainen? En tiedä. Kuitenkin, yllättävän tylsästi, tämä suuri kaverirunoilijatiedetoveri voitti palkinnon: ruusun ja kunniakirjan. Toiseksi tullut sai saman paketin. Juhlan jälkeen tarjoiltiin lasi kuohuviiniä.

Yleinen syyttäjä ulos: Presidentti sanoi, että yleinen syyttäjä avustajineen saa lähteä, tai jolleivät tajua lähteä, heidän kadenssiaan ei tulla uusimaan

Linas Karalius: Linas Karalius on kuin Madventuresin Tunnan ja omanelämänsäkonsultin Jari Sarasvuon ristisiitos: aloitti uransa muusikkona yhtyeessä ZAS, lähti sooloilemaan, rupesi tuottamaan yhtyettä Diedukai (ks. aikaisempi juttu, jossain tuolla...) ja meni Arunas "Yksi kolmesta" Valinskasin kanssa parlamenttiin. Nyt Karalius on ollut kadoksissa parlamentista ylitse kuukauden, omien sanojensa mukaan hoitamassa sairasta isäänsä. Kuitenkin, hän jäi kiinni: Facobookiin kait oli kaveri päivittänyt pitkän postituksen siitä, kuinka hän on Thaimaassa. Oli käynyt mm. The Pussy Showssa katsomassa mitä kaikkea naisen haaroväliin voi mahtua (eläviä lintuja!). Journalistit tutkivat asiaa: saivat selville että Linas oli kait yllättäen tullut käymään Liettuassa ja tyttöystävä odottaa Thaimaassa hänen paluutaan. Hänen huoneessa parlamentin asuntolassa elää joku muu, ja... no eipä tähän voi muuta sanoa, kuin että aika pelimies tämä Kuningas on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä