keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Hassuja tapauksia yliopistolla vol. 3

Suomalainen ja liettualainen yliopisto eroavat huimasti toisistaan. Missä suomalaisessa  yliopistossa oppilailla on runsaasti vapauksia, Liettuassa opiskelija on tiukassa remmissä. Täten toisaalta kaikki valmistuvat aikataulussa, mutta tietenkään niitä valinnanvapauksia ei ole.
En ole toistaiseksi päässyt lopputulemaan siitä, kumpi on parempi systeeminä, mutta itseäni ainakin oppilaana harmittaisi enemmän Liettuan systeemi.
Niin, mutta sitten aiheeseen, eli mitä tapahtuu, kun tentit järjestetään vain kerran. Eräs oppilas halusi siirtää tenttiänsä, koska hänellä oli omia menoja. Hän kirjoitti hakemuksen siirron saamiseksi, ja mainitsi että häntä tarvitaan Hospitality Clubin toiminnassa. Tällä kertaa paperin käsittelijä osasi englantia, ja tunsi tämän kerhon, joten anomus evättiin.
Oppilas saapui luottavaisena hakemaan hyväksyvää päätöstä, ja paine kirjoittaa uusi hakemus oli kova - olihan Ryanairin lento Brysseliin jo varattuna. Siispä, tämä ensimmäisen vuoden opiskelija kirjoitti, että hänet oli kutsunut vierailulle belgialainen järjestö, joka halusi lisätä yhteistoimintaa Baltian maiden kanssa. Hän koki, että tämä vierailu voisi johtaa yhteisiin projekteihin organisaation ja yliopiston välillä.
Ainoa virhe jonka hän teki, oli mainita flaaminkielinen organisaatio. Hakemus oli jo menossa läpi, kunnes huomautin käsittelijöitä, että hei, tämähän on harrastelijateatteri! Matkalle jo lähtenyt kaveri sanoi, että kutsu saapuisi tänään, ja sitä odotellessa yliopistolla on jo monta hyvysuista naamaa.Ai niin, tästä teatterista löytyy nykyään artikkeli MTV3.fi sivulla: Artikkeliin.
Miksi sitten oppilaalle ollaan näin ilkeitä? Kyseessä ovat tietenkin yliopiston säännöt, jotka ovat kaikille samat, jopa niille, jotka haluaa mennä kevätmatkalle Brysseliin. Jos yhden kerran asiassa luistetaan, voi kuka tahansa muu vedota tähän tapaukseen ja saada vastaavasti lomaa milloin häntä huvittaa.  Ja lopulta tämä on myös opiskelojoiden parhaaksi: yliopistosta valmistutaan ajallaan, kurssit ovat suoritettuina, ja stipendit pysyvät maksussa: jos Liettuassa kurssi hylätään, menettää opiskelija valtion tukeman opiskelupaikan, ja joutuu maksamaan opinnoistaan.
Jutun opetus: Asiat johtavat toisiin, ja Jokerien logon kopioiminen on tietääkseni tavaramerkin väärinkäyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä