perjantai 26. maaliskuuta 2010

Kaunasin hintataso

4-11-2010:
Hyvä kävijä! Nämä hinnat ovat tietenkin keväältä (03-2010). Uudempia tietoja saat klikkaamalla Teemat -valikosta sanaa "Hintataso"

Sitten itse juttuun:

Katselin juuri sivun google analytics tietoja, ja näyttääpä siltä, että ihmisiä tässä sivussa kiehtoo eniten Kaunasin ja Liettuan hintataso. Siispä, ylpeänä esittelemme eritysartikkelin joka käsittelee aihetta.
Suomenkielisessä wikitravelissa Kaunas on kuukauden kohde huhtikuussa, ja sieltä löytyykin yhtä sun toista tietoa itseni kirjoittamana (vedetään kunnolla kotiinpäin..) Kaunasista sekä hintatasosta. Nyt kuitenkin esittelen teille yleisimmät hinnat

0,5 litran kokis kaupassa 2,4 ltl, 2 litraa 4,5 ltl
kilo paikallisia suklaakarkkeja 10-20 ltl
kahvi kahvilassa: 2-4 ltl (erikoiskahvit jopa 8 litaa)
pullo viiniä: alk 7 litaa, mutta esim KWV Pinotage 2004 maksaa noin 26 litaa (maitokaupasta saa myös todella laadukkaita viinejä mitä Alkolla ei ole tarjota, mutta niitä säilytetään valitettavasti vertikaalisesti.
yö hotellissa: alk 90 litaa, mutta hyvä huone maksaa noin 150 litaa yö
lounas: 10-20 litaa, ilman juomia
Puman kengät, alk 299 litaa
Zaran farkut: alk 89 litaa
olut kaupassa: 2,5 litaa (hinnat eivät sisällä 0,25 ltl panttia), baarissa 5-6 litaa

Käsityöt, tuliaistavarat yms. ovat aina tapauskohtaisesti hinnoiteltuja, ja hintoja kannattaa vertailla (halvimmat usein vanhan kaupungin sivukaduilla, kalleimmat pääkaduilla). Merkkituotteet ovat Liettuassa yleensä vähintään Suomen hintaisia, erityisesti urheiluvaatteissa. Kopiotuotteet, joita myydään toreilla, ovat laadultaan heikkoja, mutta hinnoiltaan noin 50-70% alkuperäistuotteen hinnasta - eli ei kannata ostaa abidasilta tossuja.Edullisimmat vaatteet löydät keskustan ulkopuolisista ostoskeskuksista, ja erityisesti puolalaiset merkit (Cropp, Reserved...) ovat huokeita. New Yorker ja Takko - saksalaisia ketjuja - ovat ottaneet Liettuassa H&Mn paikan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä