maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kaunasissa tulvii

Olin viikonloppuna menossa lenkille joenvarteen, kunnes huomasin ettei siellä mitään kävelytietä ollutkaan: Niemenin pinta on 2 metriä tavanomaista korkeammalla. Nerisin varrella oli joitakin jääpatoja, joka sai joenvarren uudet asuinalueet tulvimaan. Niemenin suisto on tavanomaiseen tyyliin muuttunut isoksi altaaksi.
Kiva näky joen vierellä oli suihkulähteeksi muuttunut viemäri: Kaunasin viemäriverkosto on huoltamattomana hieman tukkeutunut, mutta tällä kertaa joen aiheuttama vedenpaine sai aikaan pienen pulppuamisen. Viemäriongelmien takia viikko sitten Kaunasin ehkä korkein kohta oli myös tulva-aluetta - Partizanun alueelle, noin 5 km lentokentältä keskustaan päin, oli muodostunut pieni tekoallas.

Ja sitten kuin MTV3:n  verkkosivut, tehdään tutkivaa journalismia lukemalla toisten uutisia. Eli kuvia muista lähteistä (Kuten Nasha Russian Pohjois-Kaukasuksen uutisissa sanottiin: Uutisemme tulevat 10 minuuttia kilpailevan kanavan lähetyksen jälkeen, jotta meilläkin olisi jotakin kerrottavaa.):

Patoutuvaa jäätä: http://www.15min.lt/gallery/show/Ledu-sangrudos-Nemune-ties-keliu-Kaunas-Jurbarkas-9502
Kaunasin puutarhoja: http://www.15min.lt/gallery/show/Potvynis-Kauno-sodu-bendrijose-9463
Nerisin rannan asuinalueelta: http://www.15min.lt/gallery/show/15min-skaitytoju-nuotraukose-potvynis-Kaune-9461
Majavat ahdingossa: http://www.15min.lt/gallery/show/Del-ledonesio-Kaune-be-namu-laikinai-liko-ir-bebrai-9499
Partizanun "tulva" : http://www.15min.lt/gallery/show/Kaune-patvino-Partizanu-gatve-9453

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä