maanantai 29. maaliskuuta 2010

Olutturistin Kaunas lyhyesti

Kaunas voi olla taivas oluesta pitävälle ihmiselle. En tarkoita nyt Tallinnanmatkoja harrastavaa henkilöä joka juo paljon ja halvalla, vaan olueeseen kokonaisvaltaisemmin suuntautunutta henkilöä - olutharrastajaa, tai aiheesta kovasti kiinnostunutta henkilöä.
Liettuassa, kuten niin monessa muussakin maassa, olut toimii kansallisjuomana. Nykyään panimoteollisuutta dominoivat ulkomaalaiset pelurit: Royal Unibrew, Carlsberg ja Olvi, mutta muutama pienpanimo on säilynyt itsenäisenä. Isommista paninoista viimeinen itsenäinen ja hiljalleen kuoleva on Gubernija.
Mutta takaisin aiheeseen, eli olutturismiin.
Kaunasissa toimii kaksi teollista panimoa: Olvin Ragutis sekä Kauno Alus. Näistä Kauno Alus on suunnittelemassa ovien avaamista turisteille, mutta en koskaan saanut lähettämääni kyselyyn vastausta - ajankohtaa ei siis ole varmistettu, eikä suunnitelmakaan ole pakosta enää elossa.
Ainakin kaksi ravintolaa panee omaa olutta: vanhan kaupungin pääkävelykadun varrella oleva Avilys sekä Akropolis -ostoskeskuksen ketjuravintola Bravarija. Avilys tarjoaa myös tutustumiskäytejä panimon puolelle.
Muista ravintoloista omaa olutta myyvät (ainakin) Berneliu Uzeiga ja Cili Kaimas -ketjujen ravintolat. Nämä ovat yleensä ns. eläviä oluita, oli Mr. Pasteurin pitkät kynnet eivät ole niitä pilanneet.
Kaunasin turistineuvonta tarjoaa myös olutkierrosta, mutta tästä ei tiedä yhtään nimeä enempää. Tietääkseni kierros ei kuitenkaan keskity Kaunasin tarjontaan, vaan on bussiretki pienpanimoihin.
Ja saahan KFC-stäkin 4 eurolla ison oluen ja 3 kanan uppopaistettua sisäfilettä!

1 kommentti:

  1. Ja kommentointi on tehty mahdolliseksi kaikille, kunnes ensimmäinen yritteliäs aloittaa lääkekaupan

    VastaaPoista

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä