torstai 29. huhtikuuta 2010

Liettuan koripallon nykytila osa 2

Palataan asiaan, eli kartoittamaan Liettuan koripallon nykytilaa. Tässä artikkelissa katsotaan neljän seuraavan kaverin nykyistä tilannetta sekä nostetaan esille muutamia maajoukkueessa jo esiintyneitä mahdollisuuksia seuraaviin kisoihin. Eli, allaolevasta listasta käydään läpi keltaiset kaverit.

Rosteri viime kisoissa (ikä tänä vuonna)
NIMIIKÄCMKGSeura
Mantas KALNIETIS2419592Žalgiris, Kaunas
Andrius MAŽUTIS29 18084 Riikan ASK
Tomas DELININKAITIS2819080Budivelnik, Kiova
Mindaugas LUKAUSKIS3219692Lietuvos rytas, Vilna
Simas JASAITIS2820195Joventut, Badalona
Jonas MAČIULIS25198102Žalgiris, Kaunas
Artūras JOMANTAS2520098Lietuvos rytas, Vilna
Linas KLEIZA 25203108Denver Nuggets
Darjušas LAVRINOVIČIUS31212106Dynamo, Moskova
Kšyštofas LAVRINOVIČIUS31209108Montepaschi Siena
Marijonas PETRAVIČIUS31207113Lietuvos rytas, Vilna
Robertas JAVTOKAS30211117Dynamo, Moskova
Tästä listasta tietenkin puuttuu merkittävä määrä tasokkaita pelaajia, kuten Macijauskas, Songaila, Ilgauskas, Jasikevicius, mutta he ovat jo hieman vanhempaa polvea kaikki.

Delininkaitis - PAOKissa pelaava takamies teki kauden neljässä pelissään 49 pistettä, otti 12 virhettä sekä antoi 7 syöttöä. Matkustelu saattoi kostautua, mutta ainakin ottelumäärään nähden sihti on kohdallaan (13 pisteen keskiarvo ja 44% 3 pisteen heitoissa). Pelasi alkukauden Ukrainassa.
Jasaitis - kampaus on vuodesta toiseen kuin Porokaralla, mutta viilipyttymäinen heittävä takamies on yleensä tasaisimpia maajoukkueen pelaajista. Tällä hetkellä pelaa Galatasarayssa, jossa pisteitä on syntynyt 13,6 keskiarvolla, reb 6 ja ass 1,6. Eiköhän näillä näytöillä pelata taas maajoukkueessa.
Maciulis - tulisen luonteen omaava VDU:n kasvatti ja Zalgiriksesta pinnalle ponnahtanut Maciulis on seuraamisen arvoinen pelaaja. Eka kausi Milanossa ei oikein ottanut tuulta purjeisiin, ja tuloksena oli 21 min 6,9 pts, 2,5 reb - aika vaatimattomat numerot heittävälle etu/takamiehelle. Mutta niihän se Petterikin oli aivan perseestä ekalla kaudella Italiassa.
Kleiza - suhteellisen nuori, mutta NBA:ssakin pelannut kaveri teki paluun Eurooppaan Olympiakosiin ja oli kait Euroliigan kovapalkkaisin pelaaja. Viime vuonna Nuggetsissa pelasi loistaviakin pelejä ja trendi jatkuu ylöspäin: Euroliigan paras pelaaja runkosarjassa tänä vuonna. Euroliigassa keskiarvoilla 30 min, 17 pts ja 6 reb pelaava hyökkääjä tullee saamaan merkittävän roolin joukkueessa.

Tuttuja kavereita:
Paulius Jankunas - Tulevaisuudessa täysin peliälyttömän Javtokasin (hupsista, tuli ne kortit sitten levitettyä nyt jo) paikan vievä, ehkä hieman karismaton kaveri pelaa nykyään Khimkissa, mutta on VDU:n kasvatteja. Viime vuonna Baltian Liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu. Eiköhän ponnahda takaisin maajoukkueeseen pikimmiten. Mittaa 206 ja painoakin 113, eli pysynee pystyssä. Ikää 26, eli vielä on vuosia edessä. Todennäköisesti kotikisoissa jo avauksessa Kleizan ja Maciulisin kanssa. Euroliigassa keskiarvot olivat 25 min, 8 pts ja 5 reb.
Šarūnas Jasikevičius - vähintään yhtä kuuluisa ihmissuhdesotkuistaan kuin koripalloilijana, Saras on kieltämättä 2000-luvun merkittävin Liettualainen koripalloilija.Tällä kaudella jäänyt Spanoulisin ja Diamantisin varjoon Panathinaikosissa. Pelaa seuraavalla kaudella Maccabissa, mutta ura on jo jäähdyttelyvaiheessa. Saattaa olla mukana maajoukkuekuvioissa vielä ihan joukkuehengen takia.
Arvydas Macijauskas - seuraton Macijauskas on lähiaikoina parannellut itseään. Kunnon ollessa totaalinen arvoitus, ja kun hän kerran vielä ääneen sanoi valmentamisen kiinnostavan, ei häntä maajoukkueessa tulla näkemään ainakaan pelaajana. Kumma juttu muuten on, että joukkue on yleensä rakennettu joko Macan tai Sarasin ympärille.
Muista maajoukkueessa jo nähdyistä kavereista todennäköisimmin rinkiin mahtuu Songaila, Siskauskas tai Kaukenas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä