tiistai 27. huhtikuuta 2010

Vappu tulee, muistakaa kuohuviina!

Nyt itse itseäni lainaten voitte käydä lukemassa viime vuoden kuumasta uutuudesta täältä.

Muita uusia vappuun sopivia tuotteita markkinoilla ovat mm. 1 litran Baltika No. 7 tölkit hintaan 3,99 ltl, kaupan tiskien 26 litan minivibraattorit sekä tietenkin paluun tekevä Sashlik! Nyt on taas totta maar grillikausi alkamassa, joten ei muuta kuin 6,99 ltl/kg kanasashlikia puistoon väsäämään!  Tämän innoittamana annankin teille oman pikasashlik -reseptini:

Kilo possua
2 dl etikkaa
1 dl soijakastiketta
sokeria, suolaa, persiljaa, valkosipulia
vettä ja öljyä
Lisäkeriisiä
Sipulia
Ketsuppia
1. Possu kuutioiksi: noin 4x4 cm paloja on hyvä iskeä tikkuun.
2. Kuutiot sankoon, päälle etikkaa, suolaa, sokeria, murskattua valkosipulia, vähän öljyä sekä desi vaaleeta soijaa, lisää hieman vettä, jos etikkaa lurahti liikaa (tulisi silti haista etikkaiselle).
3. keitä lisäkeriisi, mielellään thairiisiä, että voi syödä puistossa
4. leikkaa sipuli siivuiksi, ja laita vesi-etikka marinadiin suolan ja sokerin kanssa - ja pakkaa paketti matkaan.
5. Etsi grillauspaikka luonnosta (vie jonkin aikaa) ja grillaa Sashlik vartaissa hiilien päällä (ei siis liekillä).
6. Nauti liha riisin, sipulin ja ketsupin kanssa. Olut sopii juomaksi.

Ja jos sitä saslik-pönttöä ei autotallista löydy, niin ei hätiä mitiä. Allaoleva kuva sopii kyllä grillaamiseen, mutta oikeaoppisen kehikon rakennat neljästä oluttölkistä nuotion ylle: liität vain kannut vartailla yhteen niin, että vastakkaiset vartaan ovat samalla tasolla. Toivottavasti muistit juoda oluet ensin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä