maanantai 10. toukokuuta 2010

Jäi se tammukan file kaivelemaan....

Kirjoitan ensimmäistä kertaa jutun käyttäen lähes oikein liettuan aksenttimerkkejä (tai miksi lie niitä kielitieteilijä kutsuisikaan). Viisi kieltä samoissa näppäimissä ei tee tästä suomi-liettua -hyppelystä kovin jouhevaa, mutta kaikkea pitää koittaa.

Kävin juuri syömässä tuon kyseisen annoksen Kaunasin Rossossa, eli Bernelių Užeigassa. 9,9 litaa (suomessa joku vesipää veneretkellään päätti kutsua sitä "litiksi", kun varmaan lotisi liikaa - mutta oikealta nimeltään raha on "litas") annos ja juuri hintansa arvoinen. Berneliųn olutlautanen olisi kovaa kokeiltavaa kaikille suomessa: sitkeät siankorvat kun eivät kaikkien kokemattomien mielestä ole kulinaarinen herkku. Niin, ja se loistelias Vikmergėsin Gyvas oli euron!

Ja kaikkien fanien tiedoksi: Marius Jampolskis, mm. Kolekcionierė -leffasta ja Nekviesta meilė -sarjasta tuttu pojankoltiainen pitää kohta konsertin Kaunasin Silainiain Berneliųssa. Berneliųta ei tule taasen sotkea Berneeniin, joka on tv:stä tuttu Liettuan versio Tino Singhistä, eli se ensimmäinen viihdealan erivärinen (ja monen mielestä myös väärän värinen) toimija.

Sitten otetaan aasinsilta toisen tähden, eli Ruslanaksen kautta seuraavaan aiheeseen: Gay Pride oli ja meni. Televisiossa asiasta ei uutisoitu kuin ennakolta, ja pääosin ihmiset ovat olleet tapahtumaa vastaan. Vilnan pormestari halutaan pois pestistään, politiikot ja syyttäjä koittivat evätä tapahtuman toimiluvan ja tietenkin Kaunasin apulaiskaupunginjohtaja oli näkyvässä roolissaan. Ihmettelen kuitenkin kovasti hänen nekemystään, jossa homoissa korostuu seksuaalisuus. Hän pauhasi televisiossa viisi minuuttia siitä, kun lapset kysyvät että mitä ne homot tekevät makuuhuoneessa. Eiköhän jokainen parisuhteessa elävä tiedä, että elämä pyörii yleensä töiden, kotitöiden ja lasten kasvatuksen parissa, ja jos sitä aikaa sinne petikammariin vielä riittää, niin se on jo luksusta.

Se kuuluisa, jo ensimmäistä kertaa avattu Kesäkausi alkoi vanhassa kaupungissa ja sen seurauksena tarjolla oli jos jonkinlaista nähtävää juopuneista teineistä aina virkkaaviin mummoihin. Paljon oli väkeä, mutta nähtävänä lähinnä leipomon n. 7 metrinen hodari, akustista rokkia, viulukonsertto sekä kansantanhuja. Samaan aikaan, Žalgiris hävisi Lietuvos Rytasille rumasti kotonaan lukemin, jotka voitte tarkistaa lkl:n kotisivuilta (tappio on aina tappio - oli se 100-15 tai 99-98).

Samalla pahoittelen kysymyksen jättäneelle: työkiireiltäni jäi sähköpostihälyytys laittamatta päälle, ja kommenttisi sai levätä liian pitkään rauhassa. Toivottavasti vastaus tuli silti ennen lentoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä