maanantai 3. toukokuuta 2010

Liettuan koripallon nykytila osa 3

Kolmas katsaus maajoukkueeseen, jota voi kuka tahansa suomalainen urheilutoimitus vapaasti lainata - niin täyttä asiaa ja tavaraa tämä tulee olemaan!

Sen verran voin kertoa noista edellisistä ennusteistani, että Siauliain 88-syntyneestä Deividas Gailius nimisestä kaverista tuli heidän Zalgirisia vastaan käymänsä välierän suurin tähti - vaikkei se voittoon päättynytkään. Oma ennusteeni Kuzminskas ei oikein kyllä loistanut, vaikka 10 pojoa jälkimmäisessä ottelussa pussittikin. Klimavicius oli Zalgirisin suurin tähti, joten sen osalta arvailut meni oikeaan osoitteeseen. Muista playoffeihin päässeistä pelaajista kummatkin Rytasin pojat ovat olleet vahvoja - juniorikin heittänyt yli 11 pisteen keskiarvolla ja reboundeja ottanut 4 per peli.Geceviciuksella taas menee loistavasti: 3 syöttöä ja lähes 17 pistettä per ottelu. Mutta nyt ne näytöt annetaan, sillä loppuottelunahan on jokavuotiseen tapaan: Lietuvos Rytas - Zalgiris! Blaah, tylsää.

Mutta takaisia asiaan, eli edellisen maajoukkueen nykyiseen tilanteeseen. Paljon huonomminhan ei olisi voinut Puolassa mennä. Nyt siis nuo vihreät kaverit
Rosteri viime kisoissa (ikä tänä vuonna)
NIMIIKÄCMKGSeura
Mantas KALNIETIS2419592Žalgiris, Kaunas
Andrius MAŽUTIS29 18084 Riikan ASK
Tomas DELININKAITIS2819080Budivelnik, Kiova
Mindaugas LUKAUSKIS3219692Lietuvos rytas, Vilna
Simas JASAITIS2820195Joventut, Badalona
Jonas MAČIULIS25198102Žalgiris, Kaunas
Artūras JOMANTAS2520098Lietuvos rytas, Vilna
Linas KLEIZA 25203108Denver Nuggets
Darjušas LAVRINOVIČIUS31212106Dynamo, Moskova
Kšyštofas LAVRINOVIČIUS31209108Montepaschi Siena
Marijonas PETRAVIČIUS31207113Lietuvos rytas, Vilna
Robertas JAVTOKAS30211117Dynamo, Moskova

Veli D - näistä pojista ei koskaan tiedä kumpi on kumpi. Darjusas pelaa Real Madridissa noin 11 pisteen keskiarvolla (samoilla numeroilla myös Euroliigassa) ja levypalloja jää näppeihin noin 5 per peli. Taitaa kolmoset lähes yhtä hyvin kuin veljensä - identtisiä kuin näyttävät olevan. Joukkueensa paras korintekijä.
Veli K - kerran pojat pelasivat yhdessä Moskovassa, jolloin erottaminen oli nykyistäkin haastavampaa. Heidät muuten erottaa kahdella tavalla: pelipaidasta sekä tyttöystävistä. Krystofas on tällä hetkellä ehkä Italian liigan paras pelaaja - tämän voi latoa lähes faktana, niin kovasti hän Sienassa dominoi. Euroliigassa keskimäärin 13 pistettä pelissä, mutta Italiassa 16,8 ja 5,3 reb. Erikoisuutena hyvä kolmosissa (53% sisään) - vaikeaahan Ksistofi on blokata.
Petravicius - Marijonas on mennyt sitten Armani Jeansille palloa heittämään. Pienenä erikoisuutena 11 pistettä, 19 min, 6 levypalloa per ottelu ottava kaveri ei ole kova puolustamaan. vaan omassa päässä soi useammin. Silti, perusvarma pelaaja, joka osaa murtua paineen alla, kuten koko joukkue.
Javtokas - Javtokas on aivan käsittämätön heittäjä - jos hän heittää 50% vapareista, niin kansa hurraa. Yleensä vastustajat käyttävät tätä hyväksi, ja Robertas saa kokea kovia. Nyt kausi Moskovan liepeillä on mennyt samassa seurassa Jankunasin kanssa, jossa Javtokas teki parempaa tulosta (mutta muistaakseeni Jankunas oli sairastuvalla jonkin aikaa). Eiköhän Siauliain järjen jättiläinen ole taas kisakoneessa, kun pistekeskiarvo on kympin yläpuolella. Euroliigassa: 6,4 reb, 1,2 bl, 10,1 pts, 26 min. Vapaaheitot: 45.7%.

Ketkäs sitten lähtevät Turkkiin kisoihin?
Oletuksena veljekset sinne menevät, ja pitkälti samoilla hyökkääjillä ollaan liikkeellä - edes jäätävää Javtokasta ei potkita pois. Toinen asia onkin sitten että mitä alle kaksimetriset kaverit (plus Jomantas) tekevät. Oletettavasti Jasaitis ja Lukauskis ovat mukana - vaikka viimeinen harmaahapsi kohta lopettanee (mutta vaihtoehto nimeltä Gustas ei ole kovassa huudossa Liettuassa edes vielä). Jankunas saattaisi tulla mukaan, jos tavoitteena on vaihteeksi hieman pidempi tiimi. Kalnietis toivottavasti ei lähde - hänet voisi korvata vaikka Joniskisin bulimiikko Salenga. Gailius, Gegevicius, Klimavicius voivat kaikki olla varteenotettavia vaihtoehtoja kotimaasta, sillä Mazutis, Jomantas ja Maciulis eivät ole tällä kaudella vakuuttaneet. Siskauskas saattaa palata maajoukkueeseen, jollei syntymävuosi 1978 paina liikaa paperilla.

Muita kavereita ulkomailta (tähän kohtaan pitää kirjoittaa vrt. Suomen kansainvälinen rosteri), eli Espanjan, Italian ja Euroliigan pelaajat : Martynas Andriuskevicius (Meridiano Alicante, Espanja), Mindaugas Katelynas (Meridiano Alicante, Espanja - joukkueen paras pistemies), Rimantas Kaukenas (Real Madrid, Espanja), Renaldas Seibutis (Bilbao, Espanja), Ramunas Siskauskas (CSKA, Moskova 13,2 pistettä per ottelu Euroliigassa - saattaa tuoda taas mestaruuden kotiin), Donatas Motiejunas (Benetton Treviso, Italia - 1990 syntynyt 213 pitkä ja keskiarvona pisteissä 9,8), Tautvydas Lydeka (NGC Cantu, Italia), Antanas Kavaliauskas (Pepsi Caserta, Italia),

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä