keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Liettuassa sattuu ja tapahtuu

Nyt on ollut taas elämää suurempia tapahtumia matkan varrella. Kävin sulkemassa Swedbankissa tilini. Aluksi konttorinjohtaja otti minut vastaan ja luuli saavansa uuden ulkomaalaisen asiakkaan. Kyllä hymy vääntyi kummaksi kun ilmoitin että haluan vaihtaa tilini. Prosessi lähti liikkeelle muutaman "miksi" kysymyksen jälkeen, kunnes minut lähetettiin jonottamaan toiseen konttoriin. Syy: 5 euroa tilillä, joita hän ei voisi maksaa, kun toimistossa ei ollut kassaa. Sitten odottelinkin 20 minuuttia palvelua.
Lopputulema oli legendaarinen: ensin, jouduin täyttämään useamman kaavakkeen ja kirjoittamaan anomuksen sukunimeni muuttamisesta heidän järjestelmässä mäkiviikkomuotoon (eli ä -> ae eikä a). Sitten 15 minuutin vekslaamisen jälkeen sain vihdoin rahat käteen: pankki tosin otti siitäkin vähästä 50%. Onneksi en joutunut sentään maksumieheksi.
Seuraava, tai ajallisesti edeltävä, kumma tilanne tuli esiin ravintolassa, jossa tilasin itselleni grillatun purotaimenen. Tämä 3 euron annos saapui loisteliaan paksuna, mutta hieman kummastelin että kuinka se riisi oli vaihtunut perunalohkoiksi. Pian alkoi selvitä muitakin yllätyksiä: kala oli vaihtunut kanaan sekä parsakaali sieniin. Lopulta selvisi, että tarjoilija oli kuullut väärin, ja olin saanut tämän 5 euron annoksen vahingossa. Taloudellinen tappio ei ollut niin huomattava kuin henkinen: liettuani on näemmä järkyttävä, kun "Upetakis kepta ant groteliu" kuullostaa samalta kuin "Kepta vistiena su silbaravykais" tarjoilijan korvassa.

Sitten matkailuvinkki: tänä perjantaina Kaunasissa on Vanhan Kaupungin kesäkauden avajaiset: liikkeet auki keskiyöhön, paljon tarjouksia ja hyvää tunnelmaa! Miltä kuullostaisi esimerkiksi alle kahden euron Saslik?

1 kommentti:

  1. "Upetakis kepta ant groteliu" kuullostaa samalta kuin "Kepta vistiena su silbaravykais" tarjoilijan korvassa.

    Ei se Liettuan kieli niin helppo ole...oikein olisi "keptas upėtakis " ja "kepta višta".

    VastaaPoista

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä