torstai 13. toukokuuta 2010

Mitäs tänään syötäisiin

Mitä tehdä, kun kotona on tylsää? Tietenkin silloin pitää lähteä matkalle! Muutama viikko takaperin sain loistavan idean miettiessäni päivän menua: pitää testata viikonloppumatkailua! Tiedättehän kaikki nämä "viikonloppu Prahassa/Pariisissa/Roomassa/Missälie" -paketit? Noh, ajattelin kehittää itse oman paketin tarjolla olevista raaka-aineista.

Liettuasta lentoja ei ole paljoa minnekkään, ainoastaan Ryanairin reitit, ja muutama sattumanvarainen linkki isoihin kaupunkeihin. Kaunasista pääsee lähinnä Ryanilla Eurooppaan tai Air Balticilla Riikaan.
Kartoitin nopeasti olemassaolevat matkavaihtoehdot hintaan alle 150 euroa/2hk. Lopputulos: Tampereelle, Riikaan, Osloon tai Hahniin. Tampereella on tullut käytyä, Riika on mälsä paikka ja Oslossa on hintavaa.

Tästä joukosta eteenpäin pääsi siis ainoastaan Hahn, joka sijaitsee Saksan parhaalla alueella, Moselin varrella. Lähistöltä löytyy sellaisia helmiä kuin Koblenz, Trier, Bernkastel, Luxemburg - ja tuleva kohteeni: Traben-Trarbach.
Bernkastelin keskusta aamulla
Paikasta kuulin ensimmäistä kertaa noin vuosi sitten, mutta silloin valitsin kuitenkin Bernkastelin - mitä en kyllä kadu ollenkaan. Bernkastelissa tuli vietettyä noin 3 tuntia ja yksi yö, koska tiukka aikataulu vei eteenpäin Sardiniaan.

Miksi sitten juuri tänne? Moselhan on seutuna valkoviinin ystäville tuttu, ja Traben Trarbach on siitä mielenkiintoinen kohde, että aikoinaan se oli Euroopan toiseksi vilkkain viininmyyntikeskus, Bordeaux'n jälkeen. Viiniköynnöksiä on käytännössä kaikkialla, mitä ei ehkä vielä Hahnin ympäristössä voi hahmottaa - autolla pitää hurauttaa aluksi pienen metsän läpi jokivarteen ja serpenttiinitietä alas (Bernkasteliin siis, Trarbachiin pääsee helpommin). Lisäksi, Traben Trarbachista löytyy useampikin historiallinen maamerkki, kuumia lähteitä ja totta kai hyvää ruokaa!

Niin, siis käytännössä käyn 24h matkalla Saksassa syömässä. Kunnon porvarina tietenkin kaupungin paras ravintola ja hotelli ovat jo varattuna. Ongelmaksi muodostui tosin ravintoloiden huono tavoitettavuus sekä sesonkihinnat - eihän Liettuan kaltaisessa maallisessa valtiossa käynyt edes mielessä että Helluntai olisi joku juhla! Paikat ovat siis täysiä ja hinnat ovat uuden vuoden tasolla.

Katsotaan miten käy - tiivistä tunnelmaa ja alhaisia lämpötiloja on luvassa (öisin +2, päivisin yli +10). Matkan kohokohta on tietenkin Hahnin lentoaseman toisen kerroksen Dinerin jättiburgeri Bitburgerin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä