perjantai 21. toukokuuta 2010

Sijoittamisesta

Oletteko koskaan menneet tekemään sitä virhettä, että olisitte sijoittaneet rahastoihin? Kuten moni sijoittajista varmasti on huomannut, tämä on mitä tyhmintä puuhaa. Seuraavaksi muutamia syitä:

1) Vain pankki voittaa
Näinhän se menee: pankki perii aluksi maksun, sitten hoitokuluja, ja lopulta vielä nostopalkkion. Tämä kaikki riippumatta siitä, onko sijoituksesi tappiolla vai ei. Olisikin huomattavasti vastuullisempaa pankilta ottaa prosentti voitoista.

2) Passiivinen strategia voittaa aina
Aktiivisesti johdetut rahastot eivät voita indeksia, ja passiivinen hajautettu sijoitusstrategia suoraan osakkeisiin tai marginaalisilla kuluilla hoidettuihin indeksirahastoihin tuo paremman tuoton. Miksi maksaa karhunpalveluksesta? Tiesitkö, että tietokoneohjattu sijoitustoiminta on tehnyt pörssien muutoksista niin kovia ja nopeita, että ihmismeklarit eivät tahdo pysyä mukana?

3) Uusi normaali
"Viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet poikkeuksellisia", sanoi Jari Ohrankämmen Nordeasta. Maailma on kuitenkin muuttunut, Jariseni. Voidaan puhua uudesta normaalista, jossa muutokset ovat nopeita ja höntyilevät meklarit vain pumppaavat ilmaa kuplaan. Mutta kuten kaikki Baltiassa tietävät, suomalaiset ovat hitaita.

Miten sitten sijoittaa?

1) Sijoita itseesi
Buukkaa heti loma Kaunasiin ja tule rentoutumaan. Itseensä sijoitettu raha ei pakosta näy tuottokäyrillä, mutta se ei stressaa sitten yhtään. Miten olisi vaikka olutta terassilla tai vaikka konsertissa käväisy?

2) Sijoita omaan liiketoimintaan
Perusta firma ja sijoita siihen. Täten pääset paitsi toteuttamaan itseäsi, myös henkilökohtaisesti takaamaan ROI:n. Luotathan itseesi?

3) Sijoita Kreikkaan
Älä kuitenkaan osta papereita, vaan tee kiinteistökauppaa - kohta voit saada sen unelmiesi oliivitarhan tai viinitilan huomattavasti edullisempaan hintaan. Tarkkaile tilannetta myös muiden sikojen kohdalla - ehkä Portugali kaatuu, mistä sitä koskaan tietää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä