perjantai 14. toukokuuta 2010

Takaisin aiheeseen

Mikäs meillä olikaan aiheena tänään? Eilen paasasin Saksanmaasta, mutta se meni kyllä reilusti ohitse. Ehkä sen kuitenkin voi oiikeuttaa sillä, että täältä pääsee todellakin Ryanairilla kohtuullisen moneen paikkaan.
Otetaanpa huumoria tälle päivälle - onhan viikonloppu jo ovella - ja ehkä eräs lähiaikojen viihdyttävimmistä tv-sarjoista käsittelyyn. Gazprom Median TNT kanava nimittäin lähetti aikoinaan sarjaa nimelta Nasa Russia, eli Наша Russia. Tämä ehkä Little Britainin mieleen tuoma sarja on oikein herkullinen katsaus itänaapuriin elämänmenoon huumorin keinoin.
Suomessahan ei mitään venäläistä näytetä, tai lienee edes saa näyttää, sillä... ...en kyllä todellakaan tajua miksi. Johan Backman ei todellakaan ole tehnyt tehtäväänsä desanttidosenttina! Venäjältä kun löytyy muutakin kuin halpaa kuohuviiniä ja Putin-nuoria.
Nasa Russia lopetettiin Venäjällä jo jonkin aikaa sitten, ja sarjan pohjalta tehtiin myös elokuva. Tavallaan, tarjolla on venäläistä Kummeli-viihdettä herkullisilla hahmoilla ja kovin suomalaistuntuisilla tilanteilla. Ei ole  meidänkään kulttuurista kovin kaukaa haettu tilanne, että kaveri, jota ei päästetä yökerhoon omien juomien takia juo ne kaikki ovella ja sammuu ulos, sen sijaan, että kaataisi me maahan ja pääsisi sisään.
Herkullisia hahmoja on, kuten jo tuli sanottua, paljon. Miltä kuullostaa esimerkiksi kaksi Keski-Aasiasta kotoisin olevaa rakennustyöläistä, jotka eivät puhu venäjää oikeastaan ollenkaan, ainoastaan toistavat, mitä kuulevat. Luonnollisesti, he eivät ole kovin hyviä edes remontoimaan ("Dzumdzum sanoi, että laitetaan patteri pihalle - jos pihalla on lämmintä, myös sisällä on lämmintä"). Tai Omsk GazMaz (kaasu-liha) - viitosdivarin luuserifutisseura, jonka valmentaja antaa kaikkensa (myös turpaan), jotta joukkue ei häviäisi. Tai oikeamielinen liikennepoliisi, joka ei suostu ottamaan vastaan lahjuksia. Hyväsydämisenä, hän antaa myös poikansa ainoan paidan köyhäinapuun, ja antaisi alushousutkin, jollei vaimo puuttuisi peliin.
Tästä linkistä pääset katsomaan sarjan jakson kokonaisuudessaan (ja ehkä jopa koko sarjan) - varoitus: tekstit korkeintaan liettuaksi!


Alla sarjan esittelyvideo:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä