torstai 20. toukokuuta 2010

Traben-Trarbach

Traben-Trarbach on ehkä Hahnin lentokenttää lähinnä oleva viinikaupunki - vaikka Zellin kanssa menee kyllä tiukoille. Tämä kaupunki - tai kylä paremminkin - on ollut aikoinaan eräs Euroopan suurimmista viinikaupan keskuksista, ja nykyään elää yhä viinistä, vaikka turismi on tullut siihen rinnalle.
Grevenburgin raunioilta näkymä Moselille

Viikonloppumatka Traben-Trarbachiin tulee halvaksi. Aluksi Ryanairilla lähilentokentältä Hahniin, sieltä sitten joko Smartilla (cabriolet Smart on mitä paras ajoneuvo näille pikkuteille - Sixt tarjoaa sitä alle 60 eur/1vrk - kaksi tuskin tulee paljoa kalliimmaksi). tai taksilla kunnille.
Hotelleja voit katsella Hotels.comista, Traben-Trarbachin kylän kotisivuilta tai - omana vinkkinäni - Google Earthista. Me päädyimme Trabener Hofiin, kolmen tähden hotelliin. Tässä keskeisellä paikalla sijaitsevassa hotellissa Helluntai-yö maksoi 129 euroa kahdelle, mutta muulloin hinnat ovat 40 euroa alemmat. Huoneestamme Mosel ei näkynyt, mutta Grevenburgin rauniot tosin olivat kuin tarjottimella kaupungintalon ylitse.
Tähän väliin varoitus: kun itse aina luulin Suomen olevan se maailman perimmäinen takapajula, olin väärässä. Saksassa ei vieläkään ole kaupat auki viikonloppuisin. Hieman jäi harmittamaan, mutta onneksi hotelli tarjosi patikkaretkelle pari pulloa vettä.
 Viiniköynnöstä on käytännössä kaikkialla
Kaupungin lähistöllä on Grevenburgin linnan sekä Mont Royalin linnoituksen rauniot. Näiden lisäksi turistille on tarjolla kyyditystä pienkoneella sekä kiipeilypuisto Mont Royalin alueella.
Kuitenkin, tämä kylä on mitä parahin paikka tulla syömään hyvin sekä nauttimaan viinistä. Muistakaa kuitenkin, että Saksassa valkoviini on yleensä se laadukkaampi. Itse en pidä uuden maailman saati Ranskan tai Espanjan valkoviineistä - parhaita makuuni ovat saksalaiset, pohjois-italialaiset, gruusialaiset sekä moldovalaiset. Traben-Trarbachissa olikin mitä loistavin valikoima spätlesejä. Mainitsemisen arvoisia ovat Weingut Friedrich Storck, jolla on myös oma kellariravintola Storcke Stütz sekä Beth Bauerin loistelias Spätlese-valikoima. 
 Trarbach
Ruokaa tarjolla on monenlaista, ja hinnat ovat huokeita: Kiinalaisessa voit syödä alle kympillä oluen kanssa, rullakebab on 3,5 euroa, tarjolla on myös unkarilaista, italialaista sekä belgialaista keittiötä - mutta saksassa kun ollaan, niin sikahan sitä on syötävä. Stocrkin ravintolassa paikalliset erikoisuudet maksavat alle 10 euroa annos - ja esimerkiksi valkoviinissä ja grappassa marinoitu porsaanniska perunasose-pekoni-hapankaali -sekoituksen kera on kokeilemisen arvoinen. Sen verran myös englantia tuli matkalla opittua, että Halffried chicken with chips and pickled cucumbers on suomeksi puolikas paistettu kana perunalastujen ja yhden kurkun kera. Aina luulin että chips tarkoittaa ranskalaisia...
Taksi Trabeniin maksaa 40 euroa, mutta hotellisi kautta voinet löytää myös vaihtoehtoisen kyydin: meidät kylään toi Bohr -niminen firma, joka laskutti 9 euroa per henkilö taksikyydistä.
Lisää infoa ilmestyy suomenkieliseen Wikitraveliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä