perjantai 4. kesäkuuta 2010

Forsas

ei, nyt ei puhuta tapahtumista Forssassa, vaan liettualaisesta ilmiöstä nimeltä Forsas. Jokaisen tänne tulevan turistin on paras tietää, mitä tämä tarkoittaa. 
Forsas on uros. Hän suojelee reviiriään, vaikka kättä pidemmän avulla. Hänet tunnistaa hohtavasta verkkapuvusta, johon kuuluu myös raidoitukseen sopivat kengät. Jos näet hänen kätensä ilman hihoja (mahdollista vain keskikesällä), saatat huomata bodatut kädet ja tatuointeja.
Forsas puhuu vähän, mutta hänen tekonsa puhuvat hänen puolestaan. Yleinsä hän sanoo vaan "Ū", "Ko tu nori?" tai muuta lyhyttä. Ääni on teennäisen matala ja siinä en vahva ensimmäisen tavun painotus. Forsas liikkuu yleensä lajitovereidensa kanssa. Heidän vakava ilme saattaa aluksi huijata sinua luulemaan, että kyseessä on slaavilainen melankoli, mutta oikeasti taustalla ei ole mitään muuta, kuin vajavainen suuhygienia. Kaulassaan ja ranteissaan forsas kantaa kultaketjuja joiden arvostus riippuu koosta. Toisaalta, mitä suurempi ja mitä halvempi - sitä parempi. Forsas liikkuu Audi kasikymppisellä. Jotkut myös käyttävät tähän tarkoitukseen BMW:n autoja. Köyhät ja epäuskottavat forsasit voivat liikkua myös Golfilla.
Forsas lisääntyy Fyfan kanssa. Fyfa on ainoa ihminen joka ymmärtää Forsasin ulkonäkö- ja esiintymispaineet. Lisäksi, he pystyvät keskustelemaan keskenään, ovathan he syntyneet sieluntovereiksi.

Varoituksia: Älä puhu Forsasille: Forsas pelkää paljastavansa puutteelliset esiintymistaitonsa, ja saattaa muuttua väkivaltaiseksi. Älä katso Forsasia silmiin: hän voi luulla, että haastat riitaa, ja haluat viedä hänen bemarinsa, verkkarinsa, fyfansa ja isänmaansa. Jos Forsas pyytää tupakkaa, anna ilman kyselyjä: Forsas haistaa tupakan jopa sadan metrin päästä, mutta vainoharhaisena saattaa luulla sinun huijaavan häntä, jos sanot, ettei tupakkaa ole. Varmista siis, että tupakkaa on. Älä puhu Forsasille englantia. Hän osaa vain kaksi sanaa englanniksi: fuck ja shit, ja luulee, että kaikki englannin sanat tarkoittavat tätä samaa. Älä siis kutsu häntä naintipaskaksi.

Forsas on muuten hyvin huoltakantava henkilö: hän saattaa kiertää ympäri kaupunkia kysymässä onko kellään ongelmia "Gal turi problemu?!".

Havoinnollistavat kuvat:
Forsas Kuvateksti: Hän ei tiedä kipua, hän ei tiedä pelkoa - hän ei tiedä mitään.
Fyfa (fyfa (suomeksi "fifa") on muuten sitten elämäntapa, joka on jonkun verran blondiutta äärimmäisempi. Google auttaa kiinnostunutta - mutta sitten se safesearch päälle!)

Eiköhän siinä ollut päivän kulttuuriannos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä