maanantai 28. kesäkuuta 2010

Käytetyn auton vuokra - Fortuna Rent-a-car

Muutin viikonloppuna ja täten tarvitsin hieman tilavampaa autoa. Nyt otin jälleen kerran kokeiluun Fortuna Rent-A-Carin, hyvän sijainnin sekä kohtuullisten hintojen takia. Vuokrasin heiltä Mercedes Benz Vito 230:n hintaan 29 euroa päivä. Autoon mahtui tietojen mukaan 6 henkeä ja ystävällisesti vuokrafirma poisti ylimääräiset penkit ennen vuokraa. Vähemmän ystävällisesti, he olivat säilyttäneet kaikki henkilötietoni papereidensa joukossa (tietenkin homma toimi nopeammin, mutta mutta....)
Auto oli käytetty. Hopeinen todennäköisesti alunperin norjassa toiminut auto oli ulkoapäin huonossa kunnossa. Kuljettajanpuolen oven lukko ei toiminut ja takaluukkua ei saanut kiinni, jollei salpaa aluksi vääntänyt oikeaan asentoon. Takaluukun alareuna oli puhkiruostunut. Sisällä, kyynärnojat eivät enää pysyneet paikallaan ja ilma oli hyvin tunkkainen - Wunderbaum ei sisältynyt pakettiin. Kuitenkin, perusasiat toimivat, eli ratti kääntyi ja kaasu- ja jarrupoljin olivat paikallaan. Autoa ajaessa huomasi kaasun olevan hyvin herkkä, mutta jarrut sitä taasen eivät olleet. Ohjaustehostin piti vinkeää voivotusta aina parkkeeratessa ja jarrujen jousi kuullosti aivan lasten leluvieteriltä.
Auto kulutti noin 10 litraa satasella, kun omapainosta oli poistettu 4 istuinta ja kyydissä oli 2 henkeä. Nykyisillä bensan hinnoilla tämä tarkoittaa noin 42 litaa per 100 km (eli 12 euroa).Niin, kyseessä oli siis bensakone.
Itse härdelli alkoi autopesussa. Harja pyyhkäisi auton antennin poikki. Se oli jo alunperin vahvasti väännetty ja kiinni ainoastaan yhdestä kulmasta. Kuitenkin, nyt nähtäväksi jää, joudunko tässä kohtaa maksumieheksi. Todennäköisesti joudun, ja sitten aloitetaan taasen kerran kuluttaja-asiamiesralli (helppo väittely tulossa: vikaa ei osoitettu kuluttajalle vuokraustilanteessa, aiemman vaurion maksattaminen uudella asiakkaalla). Tällä on jo kertaalleen saatu yksi firma (Autobanga) muuttamaan käytäntöjään.
Fortuna:
+ halvat hinnat
+ hyvä sijainti
- kuluneet autot: Daciaa, yli 10 vuotta vanhoja autoja, muutama uudempi - kaikki mallit olleet tarjolla jo 2 vuotta. Päinvastoin kuin Italian Hertzillä, täällä ei voi luottaa kuviin.
- joudut pesemään auton ennen palautusta
- täyttä tankkia ei tarjolla
- työntekijät eivät ymmärrä kovin hyvin englantia (kuitenkin paremmin kuin Sixtillä)
- Toimistomaksu 45 litaa (13 euroa), jollet maksa verkossa luottokortilla.
MB Vito
+ halpa
+ toimii
- kaikki muu paitsi hinta ja perustoiminnot

Yhteenveto: Jos aikaa, etsi vaihtoehtoja. Toimii hätäratkaisuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä