torstai 15. heinäkuuta 2010

Ekranas-HJK 0-1

Eilen pelattiin Panevezyssa potkupalloa. Super Tele pomppi nätisti ja voittajaksi päätyi yleisön riemuksi kotijoukkue. Mutta miten siinä näin kävi? Kyllähän hash jot kaan piti tälläinen "vinku-intian" joukkue viedä, kuten Mainostelevision verkkosivujen asiantuntevat kommentoijat kertoivat.
Itse en katsonut pelin alkua (en olettanut että sitä täällä näytettäisiin, kun ketään ei oikeastaan joku pikkuseura Pohjolasta kiinnosta ;) ) mutta lopun tapahtumien perusteella voitto oli kyllä täysin ansaittu.
Tietenkin, voidaan aina spekuloida kentän vaikutuksella - kun vettä oli niin paljon, että palloa ei kenttää pitkin oikein voinut liikuttaa -  tai Juho Mäkelän puuttumisella, mutta spekulaatiot ovat oma astrologian lajinsa, jota täällä ei harrasteta.
TV-selostaja oli Liettuassa muuten hieman hassu kaveri. Jos Panevezys oli hyökkäämässä, niin vettä kentällä kyllä manattiin, mutta HJK:n tapauksessa puhuttiin kentän korkeasta veden konsentraatiosta, joka luonnollisesti hidasti palloa ja vaikeutti syöttöpeliä.. No, vetäväthän ne mertarannatkin kotiinpäin niin paljon, että välillä joutuu tuntemaan myötähäpeää.
Miksi Ekranas sitten voitti? Tietenkin siksi, että tekivät sen maalin. Sää oli kummallekkin joukkueelle sama, mutta Ekranas oli parempi antamaan pitkiä palloja sekä saattoivat tietää kotikenttänsä pinnanmuodostuksen hieman paremmin. Hash jot kaa potki varsinkin lopussa pitkää palloa laidoille tai kulmiin, jotka olivat pelikelvottomia - Ekranas pelasi keskeltä ja huomattavasti paremmalla syöttöpelillä.
Oikeastaan, näytti ettei Helsingin Jaliskerholla ollut oikein mitään annettavaa. Camara oli ehkä ainoa pelaaja, jolla sekä kunto että motivaatio oli kohdallaan, muuten erityisesti keskikenttä tuntui tyhjältä. Jos siihen palloon ei jaksa jousta, niin eihän sitä itsellensä saa! Yritystä puuttui ja varmaan märät tossut painoivat. Toisaalta, kyllä nyt olisi ollut Lipposen Paavon tasoinen vesipalloilija paikallaan!
Saattoi tietenkin merkitä myös se jotakin, että Muurinen oli ennen pelin alkua sanonut, että 0-0 tai 1-1 olisi jo riittävä tulos. Niin, kun sitä intoa voittaa ei ole, sitä voi hävitä vaikka vinku-intiaaneille! Nämä vinku-intiaanit muuten juuri viimeisimmässä FIfan rankingissa jäivät sijan Suomen alle - sitä ennen olivat 3 sijaa yläpuolella...

Kuvagalleria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä