maanantai 5. heinäkuuta 2010

Kaunasin nähtävyyksistä: parhaat vinkit turistelle!

Olen lähiaikoina huomannut, että suomalaiset turistit suosivat keskustassa erityisesti hotelleja Kaunas ja Park Inn. Nämä sijaitsevatkin keskeisillä paikoilla, ja ympärillä on paljon "perusnähtävyyksiä, eli niitä kirkkoja ja museoita. Valitettavasti, moni suomalainen on löytänyt tiensä City Cafeen, erääseen Kaunasin huonoimmista pikaruoka/olutbaareista. Tulevaisuudessa esittelenkin täällä pari täsmävinkkiä hyvästä ruuasta kiinnostuneelle, mutta sitä ennen - eli juuri nyt - luvassa on katsaus muutamaan kummallisempaan nähtävyyteen.

Olin niin pirun fiksu ja ystävällismielinen, että liitin avuksi kartat: hieman kun zoomia renkkaa, niin hahmottaa näiden paikkojen sijainnit helpoiten.

Liettuan eläintarha

Kaunasin keskustan hieman ulkopuolella, KTU:n kampuksen ja Azuolynasin kainalossa olevassa notkossa sijaitsee eläintarha. Täällä voit nähdä niin visenttejä, kirahveja kuin myös jääkarhun. Tämän vuoden uusiin hankintoihin kuuluu myös minikenguruja (olisikohan wallabeja). Erikoisuutena, zoo myy eläimiä: paviaani maksaa 600 litaa (alle 200 euroa) ja pienen papukaijan omistajaksi pääsee jo 15 eurolla.


View Larger Map

Paholaismuseo

Kaunasin paholaismuseosta löytyy useita paholais/peikkopatsaita ympäri maailman. Pieni museo, joka sijaitsee neljässä kerroksessa. Mukaan voit ostaa muutamalla kolikolla paholaispillin tai muuta tarpeellista.


View Larger Map

Funikulääri

tai mitä lie suomeksi onkaan. Toinen kohoaa Aleksotasille, josta voit nähdä Kaunasin vanhan kaupungin yli aika hyvin. Mutta parempi vinkki onkin mennä Zaliakalnisin funikuläärilla ylös. Tämä lähtee Putvinskisin kadulta, jonka varrella myös paholais (sekä Liettuan Sibeliuksen, Ciurlionisin) museo löytyy. Jos muuten jatkat Putvinskisin tietä itään, voit nähdä lastenhylkäysluukun. Sen varrella on hyvä pistää pennut kuriin: kyllä, siihen synnytyslaitoksen alimman ikkunan luukkuun VOI jättää lapsensa, ja siitä alkaa kuukauden harkinta-aika, jonka aikana pennun saa noutaa takaisin. Mutta takaisin siihen funikulääriin: niin, maksat 50 centasia noususta, ja sen jälkeen suuntaapa edessäsi olevaan valkoiseen kirkkoon: kirkon katolle pääset maksua vastaa: hissi on hieman kalliimpi kuin portaat, mutta kolikoista kuitenkin puhutaan. Täältä et näekään pelkästään vanhaa kaupunkia, vaan koko Kaunasin.


View Larger Map

Urmas

Urmas saattaa tuoda mieleen Mustamäen torin. Sitä se pitkälti onkin. Siis, jos haluat halvalla vaatteita (kiinalaisia, puolalaisia ja turkkilaisia pääosin), täältä niitä saa. Loistelias uusi elintarvikeosasto löytyy aivan talon lopusta. Piraattikamaa on yllättävän vähän, ja erityisesti toisen osion kaupoista voi tehdä todellisia löytöjä (älä siis hajoita päätäsi ensimmäisissä loputtomissa vaatekojuissa, mene melkein suosiolla eteenpäin, jollet etsi vaatteita). Kartan kahdesta hallista ylemmässä on pääosin vaatteita ja alemmassa monipuolisemmin kodinsisustustavaroita. Elintarvikkeet löytyvät ylemmän rakennuksen itäpäädystä. Bussi kulkee suoraan paikan eteen. (olikohan numero 15).


View Larger Map

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä