maanantai 12. heinäkuuta 2010

Keittiökoulu jatkuu

Potkupallokisat ovat nyt ohitse, joten on aika alkaa odotella Turkissa pidettäviä koripallon mestaruuskisoja. Suomella panos noissa kisoissa tietenkin on vähäinen, mutta kohtapuoleen saatetaan meidänkin joukkue siellä nähdä: joukkueiden määrää tullaan lisäämään EM tasolla. Kun listaa Euroopan joukkueita, niin Suomi on kuitenkin siellä 20 parhaan joukossa. Espanja, Italia, Serbia, Kroatia, Slovenia, Kreikka, Israel, Ranska, Saksa, Turkki, Puola, Venäjä, Liettua, Latvia... 14 parasta tulee pääsemään, eli joku näistä pitäisi saada kammettua pois - helppo homma, vai mitä?
Kuitenkin näihin kisoihin on vielä kuukausi aikaa - ja sitä ennen tulee vielä hiki monta kertaa. Liettuassa tämä viikko pitäisi olla +30-34 astetta päivisin. Nyt onkin siis aika opettaa teille kylmäborssin salat.
Kylmäborssi on kylmää, mutta tarjotaan keitettyjen perunoiden kanssa (eri lautaselta, miel. uusia perunoita tillillä). Itse borssia varten tarvitset: makeuttamattomia marinoituja punajuuria (löydä nyt sitten näitä Suomesta - itse ostin aina halvinta raastetta) noin 400 g raastettuna; 3 munaa, 3 avomaankurkkua, 1 litra rasvaista piimää (tarvitsisi olla noin 6-10%, eli ostakaa piimää ja purkki smetanaa), tilliä, sipulinvarsia.
Keitä munat koviksi, kuutioi tms - itse yleensä vuolen ne paloiksi. Raasta kurkku ja lisää raastetun punajuuren kanssa munien kaveriksi. Kaada päälle piimä ja lisää pieni purkki smetanaa (rasvan takia - jos haluat WeightWatchers -version, niin smetana ei ole välttämätöntä - mutta ruuan makuhan on aina optio). lisää hienonnettu tillinoksa ja ohuesti siivutettu sipulinvarsi x2. Ruoka on valmis - melkein. Nyt se tarvitsee vain laittaa jääkaappiin jäähtymään. (tarkastapa vielä, että sen väri on ihanan vaaleanpunainen - jollei ole, lisää punajuuren marinadikastiketta joukkoon).
Keitä perunat. (saman verran per henkilö kuin muutenkin keittäisit lisäkeperunoita). Kun perunat ovat kiehuneet, keitto on useimmiten tarpeaksi viileää. Tässä vaiheessa keitto yleisesti syödään pois. En ole toistaiseksi sille muutakaan käyttöä löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä