maanantai 12. heinäkuuta 2010

Liettuan alustava joukkue koripallon MM-kisoihin

Nyt ovat harjoitteluottelut Turkin MM:iä varten jo lähdössä käyntiin, ja Liettuan Kiinaan matkaava porukka kuullostaa seuraavalta:

Giedrius Gustas, Mantas Kalnietis, Martynas Gecevicius, Tomas Delininkaitis, Martynas Pocius, Mindaugas Lukauskis, Renaldas Seibutis, Simas Jasaitis, Jonas Maciulis, Linas Kleiza, Paulius Jankunas, Mindaugas Katelynas, Tadas Klimavicius, Donatas Motiejunas, Martynas Andriuskevicius and Robertas Javtokas.

Tässä joukossa ns. vakionaamoja ovat Delininkaitis, Lukauskis, Jasaitis, Kleiza ja Javtokas. Myöskään Jankunas, Maciulis tai Kalnietis ei yllätä - heidän varaan aikanaan laskettiin paljon Liettuan koripallotulevaisuutta.

Mistä sitten muut kaverit tulevat?
Gustas on jo legendaarinen osa Liettuan koripallohistoriaa. Hän ei ole mitenkään loistava heittäjä, ja onkin enemmän kuuluisa jatkuvasti vaihtuvista kampauksistaan. Legendan mukaan hänen heitto ei kulje, kun sormiin on jäänyt liikaa geeliä.
Katelynas on joukkueensa paras pistemies Meridiano Alicantessa Espanjan liigassa, jossa Andriuskevicius pelaa hänen tiimikaverinaan. Jälkimmäinen otettu mukaan, koska Lavrinovicin veljet eivät ole tulossa mukaan, ja pituutta tarvittiin. Seibutis pelaa kanssa Espanjassa, Bilbaon joukkueessa.
Klimavicius oli Zalgirisin parhaimmistoa päättyneellä kaudella. Tuo joukkueeseen kokemusta ja kokoa. Gecevicius taasen on pakki Lietuvos Rytasista ja Pocius Zalgirisin puolustajia. Nämä kaikki kolme löytyivät omasta listastani, kun kartoitin Liettuan liigan mahdollisia maajoukkuekandidaatteja.
Motiejunas on Benetton Trevisossa pelaava 20 vuotias tulevaisuudenlupaus. Mittaakin on jo 2,13.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä