keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Lippu salkoon, sanoo Liettuan fasistihallitus!

Kekkoslovakia kuoli jo aikoja sitten, mutta erään hyvin keskusjohtoista valtiota muistuttavan piirteen Liettua on onnistunut säilyttämään: jos valtiolla on juhlapäivä, niin lipun on oltava salossa. Piste.

Jos lippua ei salkoon laita, tästä joutuu maksamaan sakon. Sakon suuruus on 100 - 600 litaa, jossa suurimman sakon saa rikoksen uusimisesta. Rekisteriä tästä ei tosin kirjoiteta. Nämä sakot juuri nostettiin muutamien kymppien tasolta ylös.

Vaikka kyseessä on pakollinen ja sakotettava toimi, niin valtio ei kuitenkaan sponsoroi lippuja, eikä myöskään avusta salon hankinnassa. Kyllä, jokaisella talolla on oltava salko, tai lipulle sopiva pidike seinässä. Lisäksi, kotoa poissaolo EI ole syy liputtamisen väliinjättämiseen. Jos lippu on likainen, niin se pitää pistää pesukoneeseen, likaisia lippuja ei saisi pitää salossa.

Aikamoisia natseja ne täällä ovat.

En ole vielä selvillä, voiko ulkomaiden lippuja käyttää liputuksessa, mutta todennäköisesti olemassa on joku laki tai säännös, joka tämän kieltää - paitsi puolalaisvähemmistölle. Kaupungin lippua voi myös pitää joka päivä salossa, mutta en lähde veikkaamaan pääseekö sen avulla pälkähästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä