maanantai 16. elokuuta 2010

Aleja

Tavallaan vastauksena viimeisimpään kommenttiin ajattelin kirjoittaa hieman ravintoloista. Joskus Kaunasin ravintolat iskevät totaalisen tukkoon.  Kun, normaalisti ruokaa saa odottaa - paikasta riippuen - 10-30 minuuttia, niin pahimpina ruuhka-aikoina tämä voi venähtää jopa tuntiin. Siinä sitten tuntuu, kuin olisi Rossossa syömässä - kai ne haluavat vain myydä enemmän olutta?

Yleensä hyvä vinkki on tilata alkukeitto tai jotain muuta pientä purtavaa siihen alkuun. Jos kuitenkin ravintola näyttää täydeltä, niin kannattaa koittaa jotakin muuta. Itse menimme viimeksi ravintola Alejaan. Tarina meni jotakuinkin niin, että olimme menossa kahville, mutta kun kaksi ensimmäistä paikkaa olivat täynnä, ja kolmannessa ei menua tuotu vielä 10 minuutissa, "löysimme" tämän jo melkein 6 kuukautta vanhan raflan. Ajatus oli todellakin ottaa kahvia, mutta ruokaanhan koko homma sitten päätyi. Ravintolassa on aivan kiva lista drinkkejä, ja mm. Long Island Ice Tea maksaa 15 litaa. Huomioikaa, että kyseessä ei ole mikään nössöversio, sillä tässä jääteessä ei ole ollenkaan teetä (mutta sitäkin enemmän varmasti kolaa). Ruoka oli yllättävän hyvää ja nätisti laitettua. Hintataso oli edullinen, sillä kananfile maksoi 11 litaa ja olut taisi olla 3,5 ltl puoli litraa (tosin Liettuan Koffia, eli Tauras Pilsneriä). Drinkkilistan tuotteet olivat 5-18 litaa, joten täältä saa suht' pienellä rahalla sitä aitoa ja oikeaa ruotsinlaivatavaraa.

Tapasin myös chileläisen turistin, joka kyseli, että mistä täältä löytyy yökerhoja. Hän oli hyvin innostunut tekemään lähempää tuttavuutta liettualaisiin tyttöihin - sanoi osaavansa salsaa, ja uskoisin, että halusi esitellä myös mamboa. Oikeastaan... en osannut sanoa muuta kuin Laisves Alejan Dzem Pubin (hissillä ylös - etsi kadun ainoa hissi) ja Latinon vanhasta kaupungista. Exit sijaitsee myös SEBin pankista hieman eteenpäin (olikohan Maironio g.), mutta muuten turistin ei kannata lähteä lähiöiden kerhoihin - siellä kun pääosa paikoista sijaitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä