tiistai 10. elokuuta 2010

Alfan huolto Liettuassa

Taas uusi loistava syy tulla Liettuaan: Alfa Romeon huolto täällä on suhteellisen edullista. Tai ainakin tämän kuvan olen saanut, kun suomalaisia palstoja olen lukenut.

Ostettuani käytetyn hieman harvinaisemman Alfan, huomasin heti, että nyt käsissä on auto, joka herättää tunteita. Harvassa ovat ne risteykset, joissa joku ei lähtisi yrittämään kiihdytyskisaa (drag racing ei kuulu kaupunkiliikenteeseen - tosin tämä on oma mielipiteeni) tai moottoritiellä ajaessa ne BMW:t jotka eivät pakosta ajaisi ohitse (noh, eipä tule sakot minun maksettavaksi). Samalla, huoltoa ei edes kannata pyytää kuin osaavalta kaverilta. Eräskin korjaaja (joka nakutteli vanhoja Audeja kokoon) sanoi, ettei tuota kannata korjaamaan lähteä (puskuri toiselta puolelta lähes sentin vinossa), ja samaan asenteeseen törmäsin BMW-merkkiin keskittyneen naputtelijan kanssa. Teki mieli sanoa, että joo, voi olla hankala korjata, kun ei voi komposiittia vaan vasaralla hakata takaisin paikalleen.

Kävin tässä taannoin läpi tarjouskierroksen hihnojen vaihdosta sisältäen työt ja kaikki vivut ja laakerit, mitkä siihen pakettiin kuuluu. Hihnapakkauksen hinnaksi tuli paikasta riippuen 540-900 litaa. Virallinen huolto olisi sen tehnyt öljynvaihtoineen 1500 litalla. Itse teetätin paikallisen rata-autoilutiimin huollossa, ja hintaa öljynvaihtoineen (sis. suodatin ja moottorin kannen tiivisteen vaihto) tuli 990 litaa. Samalla korjasivat myös bensamittarini - oli mennyt anturi rikki, ja uuden vaihto osineen teki 200 litaa. Eroa edelliseen on se, että jotenkin mystisesti nyt tankki on täynnä, kun se ennen oli koko ajan tyhjä.

Siispä, hyvä alfisti, suuntaa keula kohti Kaunasia, ja ota yhteyttä seuraaviin osoitteisiin:
AlfaRS Rata-autoilu tiimin oma huolto, sijaitsee kaupungin läntisellä laidalla rekisterikeskuksen vieressä. Hihnat 600, työ 180, öljy 100 ltl puolisynt, 150 ltl synt, vaihto 30 ltl ja suodatin 25 ltl.
Adampolis Alfan ja muiden hiivattien virallinen huolto Kaunasissa. Niille virallisille valvojille.
Artrasas Edullisehko huolto: 5w30 öljy 99 ltl,  385 ltl pelkälle päähihnalle (plus osat), vaihto 290 ltl, öljyn ja ilmansuodatin 90 ltl. Löytyy Pohjois-Kaunasista
Automobiliuremontas.lt - englantia puhuva huolto kaikille merkeille kaupungin pohjois-osassa.

Useampi firma tarjoaa myös purkuosia, jotka tietenkin tulevat alkuperäisiä halvemmaksi, esim. koriremonttia tekevälle. Eräs näistä on Glorijama, jonka yhteystiedot löytyvät täältä. Kuvissa heidän purku-autojaan. Nämä firmat tulevat hyödyllisiksi hieman vanhempia ja Suomessa harvinaisempia autoja omistaville (Alfa GTV, Spider; Fiat Coupe, Barchetta; Lanciat).

            
Italialainen auto ei jätä kylmäksi - paitsi talvella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä