perjantai 6. elokuuta 2010

Himoshoppaajan Kaunas

Kaikki eivät lähde Kaunasiin vain viinan takia - ainakin toivon niin. Shoppailu on lähiaikojen havaintojen perusteella suomalaisten turistien pääasiallinen vapaa-ajan harraste Kaunasissa. Jak un lomalla kerran ollaan, sitä vapaa-aikaa on paljon. Mistä sitten ostaa ja mitä?

1) Akropolis. "Viskas yra ir bus gerai...." soi radiossa lähes koko ajan ja kaikkialla on ihmisiä kassien ja pussien kanssa. Nyt ollaan Kaunasin Akropolissa.Keskustassa sijaitseva nelikerroksinen ostoskeskus on pääosin riittävä suomalaiselle ostosmatkailijalle. Liettualainen ei tee täällä löytöjä, mutta suomalaisittain hinnat ovat edullisia. Miltä kuullostaa esim. korkkarit 5 euroa tai kympin farkut? Liikkeita ovat mm. Zara, Mango, New Yorker, Terranova, Sportland, Ecco, Camel, La Senza ja Bershka. Yläkerrassa on ravintolaa joka lähtöön ja se pakolllinen luistelurata. Yläkerrassa on myös aviomiesparkki, nimeltä Escape.

2) Mega. Mega oli Kaunasin ensimmäinen suuri ostoskeskus, ja iältään pari vuotta Akropolista vanhempi. Tämä keskus sijaitsee keskustan ulkopuolella, ja pääset perille bussilla numero 21 (tai kymmenen - en muista kumpi). Keskus on hieman Akropolista edullisempi, ja täällä on ehkä enemmän tarjontaa miehille. Muutama elektroniikkaliike, iso rautakauppa ja niitä vaateliikkeitä! Kuten Akropolissa, myös täällä on pieniä kultapuoteja enemmän kuin keskimäärin suomalaisessa kaupungissa. Miesparkkina voi käyttää Senukaita. Megan nähtävyys on suurehko merivesiakvaario.

3) Molas. Molas sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, eläintarhasta noin 1,5 kilometriä kävellen eteenpäin. Täällä on useita alennusmyyntiliikkeitä, joista saa merkkifirmojen myymättömiä vaatteita. Hinnat ovat tietenkin täten edullisempia kuin keskustassa ja saat keskustan massavaatteen hinnalla jo hieman enemmän laatua. Tarjolla on myös viiniliike ja pari elektroniikkakauppaa - ja se pakollinen erotiikkaliike. Ukon voi jättää johonkin näistä - tai sitten viedä keskuksen ravintolaan - sieltä saa aika hyvää ruokaa ja olutta.

4) Savas. Savas on paikka, josta ostin talvitakin 13 eurolla ja puvuntakin viidellä. Kyseessä ei silti ole kirpputori, vaan pääsin oikeaan aikaan vaateliikkeen alennusmyyntiin. Keskusta dominoi Rimin supermarketti, ja tarjonta on aika vähäistä verrattuna isoihin ostoskeskuksiin. Kuitenkin, AlanDekon suuri sisustustavaramyymälä tekee tästä mainitsemisen arvoisen.

5) Laisves Aleja. Pääkävelykatu oli jo kuihtumassa, mutta nyt muutama kenkäkauppa on muuttanut myymälänsä jämäparien outleteiksi. Näistä saa sitten vaikka Armanin miestenkengät 80 eurolla tai Puman tossut kolmellakympillä. Naistenkengät, kuten aina, ovat halvempia.

6) Urmas. Kiinalaisen, puolalaisen ja turkkilaisen muodin mekka ja medina samaan aikaan. Keskuksessa on hyvin, hyvin paljon vaatteita, ja hyvin, hyvin paljon pieniä kojuja, jotka niitä myyvät. Jos haluat nähdä jokaisen kaupan - vaikka ihan ohikävelemällä - vie se vähintään yhden päivän. Mieleen tulee ehkä Mustamäen torin, mutta piraattituotteita on vähemmän.

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkeistä! Varsinkin miesparkkivinkit olivat hyviä :)

    VastaaPoista

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä