torstai 5. elokuuta 2010

Juomaturistin Kaunas

Kuinka duunata Kaunas viikonlopussa, ja vielä niin, että rahaa jää tuliaisviinoihin? No, keltä muultakaan sitä voisi kysyä kuin minulta, puolipaikalliselta porolta? Nyt teille tarjolla opas, jota olisi pitänyt levittää jo vuonna 1991 Helsingin satamassa!

Poro-opas Kaunasiin

Temppu yksi - valitse majoitus oikein: Hotellit ovat usein hintavia, varsinkin kun se viimeinenkin penni pitäisi saada kurkusta alas. Mutta no problems! Mehän nukutaan Grand Otel Metropoliksessa! Metropolis, Kaunasin vanhimpia hotelleja, sijaitsee aivan kaupungin keskellä - ja tarjoaa eräät halvimmista huoneista! Ilmastointi on puoliautomaattinen - riippuen ikkunoiden tiivisteiden tasosta.Hintaan sisältyy myös aamupala, joka on helposti riittävä ensimmäisen baarisession tueksi.

Temppu kaksi - laske juomisesi oikein: erityisen tärkeää on kuntoajoitus. Toisaalta, mitä aikaisemmin sammut, sitä vähemmän kulutat päivän mittaan kaikkea toisarvoista, kuten ruokaa ja alkoholittomia juomia. Toisaalta, sitä vähemmän pääset örveltämään.Tärkeää on myös löytää hyvä aamupaikka. Esimerkiksi ravintola Koldunine, joka on isosta valkoisesta kirkosta pohjoiseen lähtevän tien ainut ravintola, tarjoaa halvahkolla hinnalla alkoholia.

Temppu kolme - ota pohjat! Kaunasissa olut on baarissa halpaa, mutta totta kai se on vielä halvempaa kaupassa! Muista kuitenkin että klo 22 kaupat lopettavat alkoholinmyynnin. Tämä koskee myös jo kassajonossa olevia henkilöitä, ja aika on tasan 22:00:00. On tullut koitettua klo 22:00:30. Mutta mitä pohjiksi? Suositeltavia ovat 1,5-2 litran olutpullot - erityisesti ns. pienpanimotuotteet: näistä saa rahalle hyvän vastineen. Vodkasta ei kannata puolelta litralta maksaa yli 14 litaa, mutta siitä saa aika tuhdit perustukset - saattaa kuulua laatatkin hintaan! Viinipullon pohjustukseen saa alle 6 litalla.

Temppu neljä - jätä arvotavarat kotiin. Vaikka sitä perintökelloa on hienoa esitellä humalassa, juuri sen takia se kannattaa jättää kotiin. Nimittäin: jos alkaa tuntua siltä, että nyt on kiva tyttö vieressä, hymyileekin vienosti ja on ihan varppina lähdössä saatille, niin todellisuudessa se kello on ainoa joka saa sinä iltana - ja sekin vain uuden omistajan.

Temppu viisi - örvellä ihmisiksi: muista, että koneeseen ei pääse, jollei sinne pysty kävelemään ja niitä viinojakin pitäisi ostaa kotimatkalle. Pidä siis joku raja viimeisenä päivänä. Ja örveltäessäkään tapoja ei pitä unohtaa. Jos kuset jonkun toisen puntille, niin on kohteliasta sanoa "anteeksi" (atsiprašau). Jollet usko, niin sano "prašom", eli "ole hyvä". Älä myöskään oksenna rinnuksille - omille äläkä kaverin. Se näyttää pahalta, ja haisee myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä