torstai 19. elokuuta 2010

Kaunasin ongelmakohdat - mistä turistit valittavat?

Seuraavassa hieman koottuja valituksia eilisestä lehdestä:

1) Bussien aikataulut, reitit ja hinnoittelu ovat sekavia ja ainoastaan liettuaksi. Tosin, verrattuna Tampereen reittikarttaan, ovat reitit täällä todella hyvin merkittyjä.

Mitä kannattaa muistaa: Aikataulut näkee monitoreista tai paperilapuista. Parereissa on yleensä lajiteltu erikseen arki- ja pyhävuorot. Bussit ovat yleensä aika hyvin ajoissa, paitsi ruuhka-aikoihin. Sisään voit mennä mistä tahansa ovesta. Liput, joita myydään kioskeissa (bussilippu liettuaksi on autobusubilietas), leimataan bussin leimasinlaitteessa. Hinnat kioskeissa ovat halvempia kuin bussissa (aikuinen 1,8 vs 2 litaa). Tarkastusmaksu on 100 litaa, ja se otetaan käteisenä. Jos lippua ei ole, sinut raahataan tietenkin bussista ulos, ja tarkastajien autoon tekemään paperityöt (ja edelleen poliisiasemalle, jos sinulla ei ole rahaa). Lipun voit tietenkin ostaa myös kuljettajalta - käytä tasarahaa. Bussissa pidä hyvää huolta tavaroistasi (reppua ei selässä ja lompakko ei takataskussa).

2) opasteet ovat heikkoja tai niitä ei ole. Lisäksi, kaikki on vain liettuaksi.

Mitä kannattaa muistaa: tämä pitää paikkaansa. Budjettisyistä - sekä byrokratian takia - kylttejä ei vielä ole oikein missään. Tavoitteena sellaiset on kuitenkin kaikkiin museoihin pystyttää. Ota siis opaskartta mukaan!

3) mistään ei saa tietoa siitä, mitä täällä voi tehdä

Mitä kannattaa muistaa: tämä on laiskan turistin hätävale saamattomuutensa peittämiseksi. Turisti-infot, internet, tämä blogi ja vaikka Wikitravel antaa vinkkejä sekä seudun että kaupungin matkailuun.

4) autonvuokraamisesta ei ole mitään tietoa ja niitä liikkeitä ei ole lentokentän ulkopuolellla

Mitä kannattaa muistaa: varaa auto etukäteen, lue tästä blogista autovuokraa käsittelevä artikkeli ja katso liikkeiden sijainnit internetistä. Keskustassa ei todellakaan ole kovin montaa liikettä - täällä kun yleensä auto tuodaan sovittuun osoitteeseen (tai haetaan autoliikkeestä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä