maanantai 30. elokuuta 2010

Kausi loppui - turistit häipyivät

Viikkoon en ole tavannut enää yhtään suomalaista tässä kylässä, en vaikka kävelen päivittäin kolmen suositun hotellin ohitse. Taitaa todellakin olla kausi ohitse, menihän ne kesälomatkin jo.Toisaalta, nyt alkaa olemaan jo viileää, tai syksyistä. Aamulla tänään pihalla oli kahdeksan astetta. Oli jäänyt vessan ikkuna auki ja kaakelilattia oli aamulla aikamoinen isku kasvoille.
Mutta onkohan tänä syksynä enää mitään hyvää syytä tulla Liettuaan? Huomenna tietenkin olisi futista: Liettua-Skotlanti karsinta-ottelu, joka pelataan Kaunasissa. Liettua on helposti Suomen tasoinen maajoukkue, joka voi sekoittaa pakkaa, muttei kuitenkaan kuulu EM-tasolle (kuten ei Suomikaan). Suurin tähti Lienee Stankevicius, joka pelaa Italiassa. Myös Skotlannissa on yksi liettualaisomisteinen seura, jossa tietenkin on tuontipelaajia.
Sitten tuleekin Kaunas Photo 2010. 8. syyskuuta alkava muutaman päivän kv. valokuvaustapahtuma kerää paljon myös ulkomaalaisia ammattilaisia kaupunkiin.
Seuraavaksi maailman parasta viihdettä: Lithuania got talent (NOT!) kuvataan Kaunasissa. 19. syyskuuta voit katsella tätä show'ta, mutta muista ostaa lippu ennakkoon.
Teatterissa on Pompadouria, Sevillan parturia, Carmenia, Kabareeta ja vaikka mitä. Kielistä en mene tosin takuuseen, mutta ei kai se ainakaan kabareessa paljoa haittaa?
Suuria juhlia tuskin tulee paljoa enää syksyllä, mutta kulttuurin ystäville tarjolla on oopperaa ja musikaaleja yltäkylläisyyteen asti. Ja muille sitten ne alennusmyynnit, kunhan ne alkavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä