maanantai 30. elokuuta 2010

Turkki 2010: Liettualla jo kaksi voittoa

Tähän mennessä Turkissa on ollut vain vähän yllätyksiä: Ranska voitti Espanjan ja Saksa Serbian. Oliko Turkin voitto Venäjästä yllätys tai Kanadan taipuminen Libanonille, tästä voidaan keskustella. Kanadalla ei ole kuitenkaan Nashia mukana, eikä Venäjäkään ole aivan vaarammisimmillaan.
Liettualla on nyt myös kaksi voittoa, ja tiimi jakaa D-lohkon kärkipaikkaa yhdessä Ranskan kanssa. Kummatkin ottelut ovat olleet pakkovoittoja (Uusi-Seelanti ja Kanada), mutta yllättävän tiukkoja. Pahimmillaan Liettua oli 17 pisteen tappiolla Kanadalle ja Uuden Seelannin Penney (pelasi aikanaan Zalgirisissa) teki 37 pistettä.
Selvästi puolustuksen kanssa on ongelmia ja Kleizan harteilla on liikaa taakkaa. Jotenkin peli ei kulje kuin yhdellä systeemillä, ja jos vastustaja tekee jotakin, mitä Neuvostourheilun suuressa koripallokirjassa ei ollut kirjoitettuna, Liettua on ongelmissa. No, tuossa oli jo hieman sarkasmia, mutta Liettuan lento ei tule olemaan pitkä. Pituus voi olla ongelma jo Ranskaa vastaan, sillä Javtokas loukkaantui lievästi ensimmäisessä pelissä. Nyt saa VDU:n kolmikko Jankunas-Maciulis-Kalnietis paljon peliaikaa. Kanadaa vastaan he tekivät 19 pistettä ja ottivat 16 levypalloa ja uusi-seelantilaisia vastaan lukemat olivat 35 ja 9. Toivottavasti tästä kolmikosta on Kleizan tueksi, sillä muusta porukasta perustehokas Jasaitis on ollut surkea. Lienee tyttöystävän silikonit vieneet huomion pelistä siihen toiseen peliin. Klimavicius, Delininkaitis ja Gecevicius voivat kasvaa kisojen aikana suurempaankin rooliin (aivan kuin Delininkaitis ei sellaisessa jo olisi), mutta erityisesti Andriuskeviciukselta piti olla lupa odottaa enemmän kuin penkinkulutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä