tiistai 10. elokuuta 2010

Uutisia Liettuasta

Aamun uutiskatsaus, isäntänänne Peter Nyma... äsh, meillä ei ollut varaa treidata Peteriä maikkarilta, joten nyt joudutaan elämään ihan omalla porukalla.

Liettualaiset tietävät syyn maan huonoon jamaan. Kyselyn perusteella nykyinen pääministeri on suurin syypää. Häntä on ollut auttamassa maailman talouskriisi sekä entinen pääministeri. Tämä triumviraatti onkin johtanut maan heikkoon jamaan. Nykyinen pääministeri syyttää edellistä, edellinen nykyistä ja talouskriisi ei suostunut haastateltavaksi, sillä hänellä oli kiire Kiinan lennolle.

Kriisi on loppu. Ainakin pääministerille. Hän nimittäin juuri remontoi residenssinsä 4,5 miljoonalla litalla. Remontoinnin suoritti yhtiö, joka yleensä saa - liekö hyvien tarjoustensa ansiosta - monet valtion tilauksista. Mm. pihan pöyhintään käytettiin 700000 litaa, ja ilmastointilaitteiden kaukosäätimet maksoivat 1500 litaa kappale - niitäkin tarvittiin 16. Ainakin valoisaa talossa tulee olemaan, eikä Kubiliukseen iske kaamosmasennus, kun valaistukseen käytettiin 5 keskimääräistä vuosipalkkaa.

Saunakisat uutisissa. Venäläisen kuolemaa uutisoitiin laajalti ja hänen yhteytensä nykyiseen Duuman jäseneen Karaliniin muistettiin mainita. Keskustelupalstoilla kansa kutsuu kisaajia idiooteiksi ja venäläisen kuolema ei saa paljoa sympatioita - heikko kun oli.

Jänikset katoamassa. Kaupunkilaisten ilmaiset bussimatkat ovat loppumassa järisyttävän innovaation takia. Ihmisiä päästetään sisään vain etuovista mm. Vilnassa ja Klaipedassa. Kun takaovet ovat vain poistumista varten, joutuu jokainen ihminen kävelemään kuskin ohitse ja leimaamaan lippunsa siinä. Kaunasissa tätä ei vielä ole otettu käyttöön, mutta mellakkahan siitä tulee, kun julkisesta palvelusta yht'äkkiä joutuu maksamaan. Eikös se riitä, että muut maksaa, eihän yksi jänis siihen mitään vaikuta?

Voi helvetin helvetti ja vitutuksen multihuipennus. Oluen hinta saattaa nousta. Koskaanhan hinnat eivät alas ole menneet, vaikka kuinka raaka-aineiden pörssinoteeraukset tippuisivat, mutta friktio on pieni noustessa. Ohran hinta on noussut 230% lähiaikoina, ja kun ohra tekee 20% oluen hinnasta, voi oluen hinta nousta 20% paikallisten laskelmien mukaan. Omien laskelmieni mukaan hinta nousee 230%, sillä näinhän täällä on ennenkin käynyt. Esimerkkinä, kun aikoinaan pulloihin tuli 25 sentin pantit, niin pullon hinta nousi keskimäärin 25 senttiä - ja pantti piti vielä maksaa tähän päälle. Kyllä huomaa, että on  tanskalaiset perinteitä kunnioittamat sikopaimenet taas olutta panemassa. Pistää vihaksi.

Algis Rimas on kuollut. Hänen takiaan Suomessa ei tulla viettämään suruliputusta, mutta 69-vuotias kansanedustaja ja demari istui kolmatta kauttaan Seimas'ssa kun mittarista loppuivat mailit. Kuolinsyy ei ole vielä selvä, mutta hän oli sairastellut. Kuolinpaikkana kansanedustajien majatalo.

Viikon loma Turkkiin, alk 849 ltl. Samalla hinnalla pääsee myös Kreetaan. Matkanjärjestäjänä paikallinen Kymppimatkat. Hintana ihan hyvä, kyllä tuon verran vois vaikka maksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä