maanantai 23. elokuuta 2010

Viikonloppufiestaa

Viime viikonloppuna Riikassa pidettiin kaupunkijuhlaa. En ollut paikalla, joten siitä ei sen enempää. Miksi en ollut? No, ensinnäkin Riika kuuluu niihin vähemmän viehkeisiin kaupunkeihin ja toiseksi, eipä sitä vapaa-aikaa ollut liiemmin matkusteluun.

Mutta mitä me Riian rillutteluista, kun Kaunasissakin oli omansa: nimittäin: Kaunasin Hansa festarit olivat ja menivät! Suurelta juhlalta kuullostava tapahtuma järjestettiin Vanhan kaupungin kupeessa, vanhassa laivasatamassa sekä sen veireisellä kadulla. Idea oli juurikin seuraava: kaikkea käsityöltä haiskahtavaa myynnissä (siis Paavo Pesusieni -muovivasaroita ja makkaraa) ja jonkun verran tapahtumaa: hevosella saivat lapset ratsastaa, keskiaika-tyylistä ruokaa oli tarjolla, heinää oli tuotu paikalle useampikin paali (hansakaupungithan olivat kuuluisia monimetrisistä heinäkasoista joka kadunkulmassa) ja jotakin muuta pientä. Tulin, näin, menin. Ei siitä jäänyt käteen kuin pala leipää ja suolalihaa. Tietenkin turistille tarjonta oli varmasti maittava ja hinnat edullisia, mutta paikallisesta näkökulmasta samat tavarat ovat tarjolla joka juhlassa, eikä tuossa edelliseen hansa-julhaan ollut paljoa muutosta. Hieman kuin Siuron Kuorekarnevaalit - samalta ne kalat joka vuosi haisevat.

Seuraa yleisradion tietoisku: keltaisissa peräkärrytynnyreissä myytävä "gira" ei ole halpaa olutta, vaan leivästä tehtyä lievästi käynyttä (noin 1-2%) makeahkoa juomaa, joka saattaa muistuttaa siman ja kotikaljan sekoitusta. Toivottavasti suomalainen asiakas ei ollut kovin pettynyt (mutta eihän siinä palanut kuin 85 senttiä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä