torstai 26. elokuuta 2010

Yhtä juhlaa, taas

Synttärit ja työpäivä, mitä tehdä? En kyllä edes tietäisi mitä tehdä Suomessa.Täällä Liettuassa, työnantaja usein pitää synttärilistaa, josta voi käydä vakoilemassa työkavereiden yksityistietoja. Juhlana on työpaikalle tapana viedä kakku tai kuohuviiniä.

Skandinaavisen työmoraalin vahvimpana esikuvana itse päädyin kakkuun. Aamulla meninkin kakkukauppaan (kyllä, kakkukauppaan, ei ne siellä mitään itse leivo) ja etsin sopivaa torttua. Kyselin muutamasta kakusta ja huomasin että myyjä suoralla naamalla kertoi osan kakuista olevan jo vanhoja (eikä edes ottanut niitä pois tiskistä tai laskenut hintaa). Päädyin siis ostamaan kakun "Negriukas". Kyllä, tämä tarkoittaa siis suomeksi, että suklaakakkuni nimi oli Neekeri. Noh, mikäs sen parempi tekosyy saada kaikille työpaikan tytöille jungle fever päälle (koriskausikin kun on kohta alkamassa) ?

Työkaverit antavat täällä usein lahjaksi kukkia tai pullon. Aluksi kerätään muutaman litin kolehti ja sitten mennään hankkimaan kulmakaupasta halpoja kukkia. Yleensä lahjojen arvo on 10-30 litan välillä. Miehille usein ostetaan pullo kuohuviiniä tai vodkaa ja naisille kukkia tai skumppaa. Jos pullo tulee lahjaksi, se jaetaan antajien kesken (eli, ensin ostat niille kakun, ja sitten ne ostaa itselleen skumpan). Ehdotin pari kertaa hieman harkitumpaa lahjaa, mutta eihän ne mene läpi, kun ajattelu ei ole sallittua saati kuulu tyyliin.

Niin, juhlat töissä ovat täyttä arkea. Hyvin pitkäveteisiä ja pelkkä formaliteetti. Jos enempää kirjoitan, niin masennun. Pitää lähteä lähikauppaan ostamaan pullo saksalaista valkoviiniä, gewurztramineria tai muller-thurgauta. Lambruscokin voisi olla ihan jees, tai kiinalainen luumuviini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä