maanantai 20. syyskuuta 2010

Ideja Kaunui

Kaunasissa toimii jonkin sortin organisaatio, nimeltä ideja Kaunui, tai Idea Kaunasille.  Tämä tavallaan yhteisö kokoaa ihmisiä toteuttamaan omia "projektejaan". Ja Liettua on projektien ihmemaa. Tällä tavalla jokainen voi joskus olla johtaja tai vastaava, ja tietenkin kuoria kermat päältä.

Nyt idea Kaunasille kuitenkin on hieman idea-rajoitteinen. Ei tullut niitä vuosisadan palveluinnovaatioita, vaan aivan jotakin muuta. He nimittäin päättivät organisoida viime viikonloppuna kävelykadulla..... yöteknojuhlan. Jos mikään voisi olla sen pahempi kuin teknojuhla, niin kuvitelkaapa nukkuvanne sen aikana. Yöllä satoi kevyesti ja oli pimeää - - - ja keskusta ehkä vähemmän yllättäen täyttyi 10-12 vuotiaista juopuneista lapsista. Yippikaiyei!

Mitäs muuta: sää on hyvin syksyinen ja täällä satelee nyt säännöllisesti. Kahvin hinta on noussut aivan sairaaksi: paketti Jacobsia maksaa täällä nyt varmaankin enemmän kuin Suomessa - ja Kronung on Liettuassa massamerkki, ei mikään erikoisuus.

Niin, ja sit aivan yllättävääkin yllättävämpi juttu: jouduin tilaamaan MDF-kaiutinrenkaat Briteistä. Liettuan ehkä merkittävin teollisuudenhaara on huonekalut, ja täällä on monia Ikean alihankkijoita. Silti, tässä maassa on vaikeaa löytää puutavaraa, saati puutyökaluja. Sitten, niitä tuotteitakaan ei oikein ole - eli en löytänyt yhdestäkään kaupasta täällä noita renkaita.

Muutenkin, joskus menee kaupassa hieman sormi suuhun kauppareissuilla: esimerkiksi siirappi on täällä jonkun sortin luksustuote. Todennäköisemmin kaupassa törmää vaahterasiirappiin, kuin tähän suomalaistyyliseen kokkausainekseen. Sitten löysin siirapin.... seurassa oli hilloja, hunajaa, jäätelökastikkeita, kahvisiirappeja, mehutiivisteitä... eli kaikkea makeaa. Mutta tietenkään sitä ei ollut sokerihyllyssä. Samalla tavalla kävi Suomessa, kun etsin seesaminsiemeniä. Etsin niitä tietenkin leivonta ja pähkinä-osastoita Prismassa, mutta kyllähän osuuskuntalaiset tietävät, että seesami pitää olla puurohiutaleiden seassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä