keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Miksi vastustajat jäätyvät?

Harvoin positiivisesta uutisesta pystyy vääntämään negatiivista, mutta kyllä nyt tuntuu kummalta. Kaksi edellistä ottelua ovat olleet kolmannella jaksolla todella heikkoja, mutta silti Liettua on lopussa punnertanut lähes 20 pisteen tappioasemasta voittoon.
Ensimmäinen sortuja oli Kanada. Ilman Nashia pelaava Kanada ei nyt ollut kovin vaarallinen, mutta silti Liettua onnistui alussa menettämään otteen pelistä, ja yllättäen sai sen takaisin. Kanadan sortuminen tietenkin oli ehkä vielä mahdollista jopa ennakoida.
Mutta entäpäs sitten Espanjan menettämä 18 pisteen johto? Niin siinä vain kävi, että kerrankin Liettua onnistui nousemaan, vaikka yleensä maata vastaan on noustu. Perinteinen itkunaihe täällä on ollut se, että joukkue sortuu lopussa helppoihin virheisiin, ja sitten Javtokasta rikotaan. Robertas kun ei ole mikään vapaaheittojen spesialisti.Nytten meni kerrankin toisin päin.
Kun kävelin aamulla töihin, parkkivahdit keskustelivat jo kovasti taktisesta asetelmasta: miten välttää USA ja tuleeko Turkki tai Kreikka vastaan. Jokainen voitto on tiekenkin vain boonusta, sillä Liettua on tällä kertaa villillä kortilla mukana.
Kisoissa pelaavat sellaiset koripallon suurvallat kuin Angola, Tunisia, Libanon, Uusi-Seelanti, Iran ja Syyria - mutta esimerkiksi Italia, Latvia ja Puola ovat ulkona. Tämä johtuu tietenkin maanosapaikoista, kun Euroopasta mukana on hirvittävä määrä joukkueita muutenkin: Venäjä, Liettua, Saksa, Ranska, Espanja, Slovenia, Kroatia, Serbia, Kreikka ja Turkki. MM-kisoista saa tietenkin FIBAn ranking-pisteitä, joten se ikuinen Suomi zero points jatkuu. Yläpuolella kaikkea Norsunluurannikosta Etelä-Koreaan. Toisaalta, ainakin Etelä-Koreassa on kova koriskulttuuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä