maanantai 11. lokakuuta 2010

Intterlinkkejä ja autoverhoilua

Tänään vaihteeksi luvassa arkista höpinää, turismista kiinnostuneet suunnatkaa muualle.

Tuli tuossa viikonloppuna käytyä etsimässä autokorjaamoa. Sain vinkin hyvästä autoverhoomosta, joka sijaisti kohtuullisen hyvällä paikalla. Itse rakennus oli kylläkin hirvittävä, ja kun kyselin mistä tämän lafkan löytäisin, sanoi ohikulkija, että tuosta ovesta sisään, raput alas ja käytävän päähän. Astui sisälle valaisemattomaan eteiseen, josta lähti täysin pimeä käytävä. Käytävän päässä loisti valoa ja kuului jotakin meteliä. Tuossa huoneessa oli kovasti verhoilun palasia lattialla, mutta kun asiasta kysyin, ei firma siellä enää toiminut. Hieman vihaiselta kuullostaneelta isännältä kävi ilmi, että olivat jättäneet sotkunsa siivoamatta.

Mutta miten ihmeessä auton voi korjata kellarikerroksessa? Rupeaa hieman mielikuvitus loppumaan, kuinka olisi penkinkulma neulottu tuossa mestassa, enkä ole yhtään pahoillani, etten paikkaa löytänyt.

Viime viikon loppupuolella myös Interlinks10 Net verkosto piti täällä kohtaamisen. Luin keskusteltavat aiheet läpi, ja päätin käydä syömässä vain ilmaisen päivällisen. "There is no free lunch". Paskanmarjat! Tällä kertaa ruoka oli kyllä täysin ilmaista ja alkoholikin kuului hintaan. Kiitokseksi kaadoin vielä puoli kuppia kahvia ravintolan valkoiselle pöytäliinalle. Että ha det så bra! Viiniä tosin oli hieman niukasti. (kuulun tapahtuman sidosryhmään, en ollut täysi pummi sentään!)

Kuuntelin henkevää pöytäkeskustelua, jossa kaksi mukatieteilijää (eli PhD. opiskelijaa) masturboi toinen toistaan keskustelemalla diskursioanalyysista ja kriittisyydestä kriittisessä mediassa. Miksi ihmeessä jauhaa tuollaista paskaa - kun kerran hotellissa oltiin ja kummallakin oli huone, niin eikö sitä voisi siirtyä suoraan asiaan eikä esileikkiä muiden syödessä. Perkeleen exhibitionistit.

Kriittisestä mediasta vielä sen verran, että tätä kriittisemmäksi on vaikeaa mennä - vai onko tämä kritiikkiä? Eipä ainakaan kovin rakentavaa, koska rakentamiseen tarvitaan materiaalia ja kuppini on puoliksi tyhjä. Ja nyt se on täysin tyhjä. Tarvitsee hakea lisää kahvia.

Uutuutena interaktiivinen media! Tämä uusmedia tuo nyt kirjoitukseen aikadimension ja esittelemme tässä kirjoituksessa /hetken kuluttua/ tagin. Tämä tarkoittaa sitä, että edellisestä rivistä on kulunut hetki, ja auttaa lukijaa seuraamaan tämän imaginaarimaailman ajankulua. Siispä...

/hetken kuluttua/


Noniin, nyt on taas kuppi anti-tyhjä! Kriittisyys on tietenkin aina hyvää, mutta kritiikkiä on vaikeaa antaa. Rakentava kritiikki on jo sellainen tähtitieteenlaji, ettei sitä moni muu kuin Af Grann osaa. Kaikkeahan on helppo kritisoida,  mutta kritiikki, joka auttaisi muuta, kuin antajaansa (vahingonilon kautta), on emotionaalisten siteiden ja kaiken muun ihmissuhdehömpän takia hieman hankala viitta jokaiseen tilanteeseen sovitettavaksi. Joku hyppii seinille kuultuaan yhdenkin "mutta" -lauseen. Toisaalta "tää on ihan hyvä" on ehkä maailman tasapäistävin palaute. Eihän mikään ole "ihan hyvä". Ja sitten, miten kritisoida mediassa? Kuin Tapsa TS:n leffapalstalla? ... Kyllä. Juuri noin pitäisi kritisoida. Puhutaan sontaa ja annetaan yksi tähti.

Ongelma ratkaistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä