keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Liettua tarvitsee maahanmuuttajia?

Eilen se tuli sanottua televisiossa ääneen. Se, minkä kaikki tiesivät, mutta kukaan ei halunnut myöntää. Liettua tarvitsee maahanmuuttajia, maahanmuuttajien tähden. Tietenkin, kun kansalaiset pääsivät äänestämään asiasta tekstiviesteillä, viesti oli päinvastainen: reilut 80% oli sitä mieltä, että maahanmuuttajia täällä ei kaivata. On ne mukavia nämä ihmiset täällä.

Oliskohan ne tulossa tänne? 
lähde: liu.english.ucsb.edu

Mutta miksi sitten niitä maahanmuuttajia? Bullshit-bingoa pelanneet tietävät kyllä: se avainsana on se Suomen ja niin monen muun maan toitottama Jumalan antama ratkaisu kaikkiin ongelmiimme: INNOVAATIO. Lyhyestä tarinasta lyhentäen:  lisää maahanmuuttajia ->lisää innovaatioita.

Liettuassa ei ole oikeastaan yhtään maahanmuuttajaa, joka istuisi jakkupuvussa tai kravatti kaulassa. Nyt näitä tänne halutaan, sillä he innovoivat ne innovaatiot, he keksivät keksimättömän ja luovat luovuuden.

not.

Nyt on joku taas lukenut "Creative Classia" ja vetänyt Richard Floridan tekstistä johtopäätöksiä ilman koko konseptin ymmärtämistä. Ei se, että on ulkomaalaisia ympärillä tarkoita, että ne yht'äkkiä alkavat kehittämään maata paremmaksi ja luomaan uusia markkinavoittajia. Muuten, pakolaisleirit olisivat maailman napoja.Siitä on kyllä jo hieman aikaa, kun itse tuota lueskelin, mutta eikös se mennyt jotakuinkin niin, että tarvitaan ihmisiä ja sitten niille pitää antaa mahdollisuus toimia luovasti.

Kuitenkin, tuossa kirjassa on avain Liettuan tulevaisuuteen. Nimittäin homot. Heidäthän laskettiin mukaan luovaan luokkaan, ja miksi ei laskettaisi - onhan jokainen kirkonmies ja oikeistopoliitikkokin sanonut näiden ihmisten omaavan erilaisen, kieroituneen mielen. Eli, he ovat erilaisia. Erilaisuus taas lisää luovuutta, kun asioita lähestytään uudella tavalla. Ehkä isä voi olla äiti, ehkä ruokaa voi juoda, ehkä vesi voi olla kuivaa? Jollei asioita edes yritä kyseenalaistaa, ei ole mitään mahdollisuutta luoda uutta. Tulee vain "paranneltuja versioita".

Liettua on kuitenkin eräs Euroopan homofobisimmista maista, ja myös tästä syystä homot voivat olla ratkaisu. Kansan on löydettävä itsensä uudelleen ja kyseenalaistettava vanhat arvonsa. Ei homot ole uhka - osa on tietenkin miesten perään ja osa naisten, mutta lopussa tilanne on plusmiinusnolla - kukaan ei hävinnyt mitään. Ja eiköhän ihmisten pitäisi olla jo niin aikuisia, ettei tämä keskustelu pyörisi koko aikaa siellä lakanoiden välissä - ei ne parlamentaarikotkaan pane 24/7 ja kirkonmiehet vielä harvemmin.

Jos Liettuasta saataisiin kehitettyä homo-ystävällinen yhteiskunta, tänne voisi joidenkin ihmisten olettavan jopa muuttavan. Näistä maahanmuuttajista osa olisi tietenkin seksuaalivähemmistöjä, jotka tulisivat pakoon naapurimaiden sortavia lakeja. Tilanne olisi sama, kuin Vytautas Magnuksen aikaan, jolloin Liettua oli kaikensuopa vähemmistöjen kotimaa. Tie voisi viedä takaisin kansallisen suuruuden aikoihin. Vähemmistöt avaisivat ovia muille vähemmistöille (ne koulutetut ja luovan alan maahanmuuttajat), ja hyväksymällä heidät kaikki osaksi yhteiskuntaa, antamalla heille riittävät työkalut ja sopivasti starttirahaa, saadaan Liettualle aivan erinäköinen tulevaisuus, miltä se nyt näyttää. Voidaan piirtää siihen lippuunkin sininen ja violetti raita.

Jotta saadaan paikallisiakin sokeerattua, taidan kirjoittaa tämän saman englanniksi tuonne toiselle puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä