torstai 25. marraskuuta 2010

Torstain täpinät - miksi kahvin hinta nousee?

Hintoja puolelle kilolle:

Jacobs 18,59
Paulig 15,99
Tschibo 14,98

miiiitä helskattia täällä oikein tapahtuu? Nyt on tullut vihdoin se tuomionpäivä, jolloin supermarketit voivat luopua kahvinmyynnistä - se on erikoisliikkeessä halvempaa.

En ole viime kevään jälkeen ostanut enää ollenkaan peruskahveja - massatuotteesta kun ei kannata maksaa erikoismerkin hintaa. Marque Repereen maakohtaisia kahveja tulee töissä juotua (kuten tällä hetkellä Mexico Grand Cru), sillä ne maksavat 6,99 per 250 grammaa. Pienempi paketti, vähemmän menekkiä, parempaa laatua, ja silti halvempaa. Kotona juonkin kahvikaupan Hondurasista tuomaa SHG Arabicaa, joka on ihan kelpo kofeiinipommi aamun avaajaksi.

Toinen kumma juttu on ollut tattarin tajuton hinnanmuutos. Nyt, 800 grammaa maksaa 9 litaa. Vielä keväällä tätä tuli syötyä, kun hinta oli hieman yli 2 litaa per paketti, mutta nykyään tuottaiseen funktionaaliseen erikoiselintarvikkeeseen vain ei ole varaa.
 Tässäkö on tulevaisuuteni?
lähde shanghaiist.com

Tattaria vaivasi huono sato, mutta mitä on käynyt kahville? Vielä kymmenen vuotta sitten täpinä oli kova, kun Vietnamilaiset puskivat amerikkalaisia viljelijöitä työttömiksi - onko nyt sitten käynyt niin, että Vietnamistakaan ei saa enää halpaa korviketta? Niin, taisivat robustaa viljellä pääosin siellä, ja sehän ei oikein käy kuin espressoksi. Noh, koitetaan kärvistellä tämä talvi, ja jollei muutosta tule, tarvinnee siirtyä tammenterhoihin. Niistäkin täällä Liettuassa Ruta niminen suklaapuoti jauhaa kahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä