tiistai 23. marraskuuta 2010

Vaihto-opiskelemaan lähiseudulle?

Lähtisikö sitä opiskelemaan ulkomaille? No mikä ettei, kun sen vielä useimmiten muut maksavat. Itse kävin Koreassa, enkä tuosta ajasta vaihtaisi pois päivääkään. Tätä on nyt hyvä kaiholla muistella, kun Korean niemimaalla näyttää sotien välissä olevan tasan 60 vuotta kerrallaan. Edellinenhän alkoi 1950.

Täten en lähde teille juuri nyt Koreaa suosittelemaankaan, vaikka itse toki lähtisin, jos matkarahat olisivat taskussa. Suosittelen teille tänään ... Baltiaa! Yllätys yllätys - oletitte kuitenkin, että vetäisin taas kotiin päin ja puffaisin Liettuaa.

Work and Travel Lithuania? Unforeseen opportunities for students!
lähde: ajula.edu

Näistä lähinnä on Tallinna, joka on mitä paras vaihtokohde - riittävän kaukana, mutta kuitenkin lähellä. Tarvittaessa kotona voi käydä kerran viikossa, ja paikalliset puhuvat suht' ymmärrettävää kieltä. Onhan Virossa toki muitakin loistavia paikkoja, kuten esimerkisi Tartto.

Seuraavaksi vuorossa on Latvia, joka on vähemmän yllättäen hyvin Riika-vetoinen. Jos menet Latviaan vaihtoon, päädyt todennäköisesti Riikaan. Riika on kuulemani mukaan ihan hyvän vaihtariskenen paikka, ja jollei sitä seuraa löydy paikallisista tai muista vaihtareista, runsas viihdetarjonta tarjoaa sinullekin brittipossun kaveriksi. Porsasta oluessa, porsasta oluella sekä porsasta oluen kanssa.

Liettuassa taasen vastassa on hyvin erilainen opiskelijakulttuuri, jossa kirkon asemaa korostetaan. Dan Brownin painajaisista on kehitetty opiskelumalli, jossa Vatikaani rahoittaa opetusta tiettyjä myönnytyksiä vastaan. Ei liene ihme, että pappien seminaarilla on parhaat ja moderneimmat tilat käytössään. Liettuassa pohjoismaisen joustavat opinnot saavat avokämmentä, ja täällä opiskellaan vanhan hyvän mallin mukaan: tulos tai ulos.Vaihtareita ei ole paljoa, mutta rinki on sitäkin tiiviimpi - omasta aktiivisuudestasi riippuen tunnut jokaisen, kun tulee aika palata kotiin.

Hyviä yliopistoja Liettuassa ovat Kaunas Technological University (teknologiaa), Mykolas Römeris University (lakia) sekä tietyin varauksin Vilnan yliopisto (hieman sisäisesti hajanainen, jos tarinat pitävät paikkaansa) sekä Vytautas Magnus University (täällä taasen henkilökunta luulee joustamisen ja joustingin tarkoittavan samaa).

Kokemuksia Vilnasta voitte löytää allaolevasta blogista
http://lauratus.blogit.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä