maanantai 13. joulukuuta 2010

Bonustarrat

Suomessa meillä on S-Etukortteja, Plussakortteja, Ykkösbonuskortteja, Stemmakortteja, Korttikortteja ja joulukortteja. Itselläni on vielä pelikortit, ja sitten kaupan tiskillä harmittaa, kun pitää koittaa pakasta kaivaa sitä oikeaa - ja kun samaa maata pitäisi iskeä pöytään, tai ei tule pennejä tilille. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Liettuassa on myös kortteja! Maximan Aciu-kortin saa n. vitosella, ja sitä vastaan saatte ajoittain jotakin alennuksia. Rimillä on vastaava kortti, Ikillä, Norfalla, Senukailla... kaikillahan niitä on. Ja niitä on myös niin monta, etteivät ne mahdu edes lompakkoon.

S-etukortteja täällä en ole vielä nähnyt, mutta kun Prismakin juuri aukesi Kaunasiin. Sijaitsee täällä. Urmasin ostoshelvettiin tästä on noin 1 kilometri kävellen (pohjoiseen samaa katua pitkin), iso Maxima on vieressä ja Savas on noin 2 kilometrin päässä.

Mutta sitten Liettuassa on aivan oma erityisen harmittava erityispiirre. Nimittäin tarrat. Niitä saa Statoililta, Rimistä, Ikistä, Maximasta ja R-Kioskeilta. Aina keräillään ja sitten joskus niillä voi ostaa jotakin "hyvään" hintaan. Aiemmin Rimistä sai Rosenthalin laseja, Villeroy&Bochin pyyhkeitä, Thomasin veitsiä. Maxima on tarjonnut samantapaisia tuotteita pienemmiltä merkeiltä. Mutta mitä näissä sitten on ideana?

1) Osta 25/30/40 litalla ja saa tarra. Koska kukaan ei koskaan osta tasan 25 litalla, niin tässähän on hyvä tilaisuus tyrkyttää vaikka pari purukumia kassalla. "Hei tästä puuttuu nyt 24 litaa seuraavaan tarraan, et jos haluat, voit ostaa 3 askia tupakkaa."
2) 20 tarraa = -30%! Jee, niillä saa tietyistä tuotteista hintaa pois! Pienen paistinpannun normaalihinta on ... 120 litaa, ja jos ostat aluksi viidellä sadalla, voit ostaa tämän paistinpannun "vain" 80 litan hintaan! Jos ostat tonnilla, saat sen 40 litalla! Tietenkin, saman paistinpannun saa tarjousajan ulkopuolella ostettua useimmiten 35 litan hintaan....
3) ilmaista tavaraa! Osta R-Kioskilta 200 litalla, ja saa ilmainen pehmokoira! Rimistä tuhannella viidelläsadalla, ja saa käsipyyhe ilman lisämaksua! Aivan ilmaista! Prosentuaalisesti puhuen, tässä saadaan vähemmän takaisin kuin osuuskuntalaisena.
4) tavaroita on rajoitettu erä. Muutaman kerran olen näitä keräillyt, ja lopulta mennyt kauppaan, eikä tarjolla ollut enää kuin jälkiruokakulhoja, vaikka viinilaseja koitin kerätä.

Tällä hetkellä Maximan "keräilykohteena" on Philipsin keittiön pienkoneet. Jos keräät 80-120 tarraa, saat jopa -60% alennuksen näistä. Muistaakseni tarjoushinnat ovat sen verran kovia, että Philipsin perustason pienkoneet saa tuolla alennetulla hinnalla sähköliikkeestä minä tahansa päivänä. Mutta nämä ovat jotakin erikoissarjaa. Varmaankin poistoerä.

Eli, jos tarroja saatte, voitte liimailla niitä vaikka opiskelijakortteihin ja huijata Suomen bussikuskeja. Ei niillä ole mitään oikeaa käyttöä turistille - varsinkin kun ne vanhenevat noin 3 kertaa vuodessa.

Mutta, jos tänne auton ja peräkärryn kanssa tulette ostosmatkalle, voittehan siinä samalla ostaa "vain" 30 eurolla leivänpaahtimen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä