keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Eka juhla ohi, seuraavaa odotellessa

Tämä joulu tuli vietettyä nätisti kotosalla. Samalla kun kuulin uutisia Suomen pakkasista, oli täällä +-0, ja lumi suli melko suurelta osin pois. Nyt on sitten taas pyry päällä ja pakkanen nousemassa.
Kivan yllärin näin kaupassa: kirjolohi alle 3 euroa kilo. Olisin muuten ostanut, jollei joulun pääruokana olisi ollut purotaimen. Alkoholikin tippui hinnassa, ja tarjolla oli 16 euron sampanjaa sekä samanhintaista vsop-konjakkia. Mutta eihän ikä konjakkia tee - nuoret ovat aina mukavamman hedelmäisiä, ja vanhat sitä perusparkkiutunutta materiaalia. Arvata saattaa, että suosikkini on nuori Metaxa.


Kohta on aika tulla Suomeen, ja siinä varrella pitäisi keksiä pikaisesti joululahjoja. Mitä tuoda sukulaisille? Nyt toivotaan välipäivien alejen sekä eBayn auttavan asiassa.

Niin, mitä suomalaiselle siihen kaikkeen hyvinvointiin voi ostaa kolme kertaa pienemmällä budjetilla? Alkoholi on varmaan se ainoa varma ratkaisu, ottaen huomioon sen hullunkiillon mikä monen silmiin iskee heidän nähdessä neljän euron viinapullon. Niin, ja yleensä tämänkin blogin alkoholia käsittelevät artikkelit saavat runsaasti huomiota.

Mutta selkäreppu, 10 kiloa ja Ryanair aiheuttavat kaikki rajoitteita omilta osiltaan. Sitten vaihtoehtoina ovat koriste-esineet, mutta kun itsekin heivaisin ne mielelläni helvettiin kotoa, niin varmaan ne voi jättää väliin. Elintarvike-erikoisuudet taasen eivät joulun jälkeiseen ylensyömiseen ole se paras lääke, ja liettualaisen suklaakin voi olla liian tummaa suomalaiseen makuun.

Jos budjetti olisi suomalainen, niin toisin varmaan jotain täysin tarpeetonta kulutuselektroniikkaa a'la matkapuhelin tai keittiövaaka. Tai sitten kävisin alennusliikkeessä ostamassa nahkatavaraa, kuten hanskoja, vöitä tai lompakkoja.

Takoo päätänsä seinään hän.

Sattuu.

2 kommenttia:

 1. Itselläni tuli myös joulu vietettyä Kaunasissa. Varmaan ärsyttävin asia siellä joulun aikaan oli nimenomaan tuo LUMI. Ja jos puolet siitä on suolaa niin sehän tarkoittaa vain kivaa sohjoa myös pakkasella. Ja tyttökaverin kotona ei tietty lumilapiota lähes tunnettu, naapurilla sellainen oli. Sitten kun talokommuunissa on useampia asuntoja, niin kukaan ei vahingossakaan siivoa yleisiä alueita :D Siinä sitten suomipojalle halpa kastuvas ja lapioimaan pihoja. Sai siis siinä kaljan juomisen ohellakin edes jotain liikuntaa.

  Kaljaa tuli kyllä maisteltua, jopa juotua. Siinä ei kai ole mitään erikoista, lomalla kun ollaan. Jouluaaton illallinen nyt tietty oli suomalaisittain varsin omalaatuinen sen sisältäessä käytännössä vain kylmää kalaa ja salaattia. No okei hieman halpaa saksalaista hehkuviiniä myös + makeat kakut päälle.

  Vaikka siellä moni asia on miellyttävän halpaa, niin aika yllättävää, että myös tosi monet elintarvikkeet yms. on samoissa hinnoissa tai jopa kalliimpia kuin Suomessa. Eikä se bensakaan varmaan Liettuan palkoilla kovin halvalta tunnu.

  Raineri tosiaan lentää, hyvä yhteys tämä Kaunas - Tampere. Sisältää useimmiten jopa teennäisen hauskan stuertin Henriquen. Kai sulla löytyy hynää yhteen 15 kg laukkuun per suunta, jotta saat muutamat tuliaisroinat tuotua :D

  Jukka

  VastaaPoista
 2. Lumi on täällä yhäkin tuota samaa. Tulee mieleen puuterilumi, yhtä mukavaa käveltävää. Tosin sellainen Levin toukokuun lopun puuteri, joka on samalla myös tavattoman raskasta.
  Jep, tietyt ruuat erityisesti ovat pirun kalliita. Mutta sitten kun juo tarpeeksi kaljaa kompensoimaan, niin tuntuu taas paremmalta.

  Henriquea en ole varmaan edes vielä tavannut. Paras muistoni on kylläkin portugalilaiset pallero-siskokset, jotka käyttivät koko lähtövalmistelujen ajan keskustellen takatilassa.

  15kg laukkua ei ole varaa noilla hinnoilla ottaa: 15 kilon laukku maksaa enemmän kuin kaksi henkilöä istumassa penkillä. Siinä on taskut täynnä, sitten.

  VastaaPoista

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä