maanantai 6. joulukuuta 2010

Jouluksi parfuumeja?

Muistaako vielä joku, kun aiemmin kerroin täällä liettualaisista parfuumeista? Käykääpä lukemassa täältä , jos kiinnostaa designer -parfuumi, tai täältä, jos haluatte paikallisen Spice Girlsin tuoksuveden.

Nyt kun joulu on , niin takuuvarma lahjavinkki vaimolle, tyttöystävälle, anopille tai vaikka naapurin tytölle on parfuumi. Niitä on todella montaa eri laatua, ja kaikki tuoksuu/lemuaa hieman erilaiselle. Kuinka ostaa sitten se oikea, kun vinkki on muka takuuvarma?

1) Testaa vaimon nykyiset.
Kyllähän sinä tiedät noin arviolta, mitä hän käyttää, ja jollet tiedä, niin käy koittamassa. Erityisesti, kun pengot kaappeja, löydät ne, mitä hän ei missään nimessä käyttäisi. Sitten mieti hieman vaimosi luonnetta: tykkääkö hän kokeilla uutta, vai pitäytyy perinteisissä ratkaisuissa? Onko hammastahna ollut esimerkiksi Elmexiä viimeiset kymmenen vuotta, ja tunnistat vaimosi jo parfuumin mukaan? Vai tuleeko aina nurkan takaa yllärinä, että mitä se taas pitää päällään? Yleensä nuoremmilla ei maku ole vielä yhtä vakiintunut kuin vanhemmilla, tosin ei tämäkään taasen takaa mitään.

2) Käytä asiantuntijaa.
Sitä varten parfumerijoissa on niitä myyjiä - heidän on tunnettava alansa ja autettava sinut allikosta takaisin ojaan. Kerro, mitä vaimo käyttää (mausteinen, parfuuminen, kukkaisia, sitruunaa; onko raikas vai juhlava, makea vai kuiva, tykkääkö kokeilla), ja kohta pitäisi alkaa tulla suosituksia. Sitten testailemaan. Muista välillä nuuhkia kahvia (pitäisi olla tarjolla), tai muuten nenäsi turtuu hetkessä.

3) Halpa voi olla hyvä.
Mutta kertoo myös omalla karulla kielellään selkeää viestiä. Vaikka se Moschinon pullo on 3 kertaa kalliimpi kuin aivan vastaava supermarket-tuoksu, niin ota se kalliimpi. Maksat brändistä, maksat turhasta, mutta silti ne pennit kannattaa sijoittaa juuri näin. Muistele samalla, että se sinun Mont Blanc kynäsi voisi myös helposti korvata Bicillä - samaa sinistä viivaa siitäkin saa.

4) Maksa palvelusta
jos sitä tarvitset. Jos taasen tiedät mitä etsit, niin etsi hinnan perusteella verkkokaupoista. Lahjapakkauskin on toki hieno idea, mutta ne käsirasvat ja suihkugeelit tulee käytettyä - tai sitten ei. Liettuassa parfuumit ovat ehkä hieman halvempia kuin Suomessa tai lentokentällä ja supermarketista saa nätin paketin sopuhintaan (tai käy paketointipalvelussa - Akropoliksen "Balionu Salonas" pistää lahjat valitsemaasi kääreeseen).

5) Vertaile valikoimia
Parfum Express -ketjulla on pieniä parfuumikioskeja lähes jokaisessa ostoskeskuksessa. Akropoliksessa jopa kaksi.
Sarma on laajan valikoiman liike, jossa on kaikkea Pumasta Guerlianiin. Hyvä valikoima erityisesti lahjapakkauksia. Klikkaamalla keskellä olevaa kuvaa, saat esiin uusimman tarjouslehden.
Parfum24.lt - verkkokaupastakin näitä voi tilata.

Entäs sitten miehelle? Monethan eivät tällaiseen homppeli-tuotteeseen koskekaan. Hätiä mitiä. Osta sille rohkeasti parfuumi ja sen kanssa hajuton deo sekä partavesi. Vetoa, että näin säästyy rahaa, kun hän käyttää edullisia ja hyvälaatuisia ihonhoitotuotteita, ja sitten aromatisoi ne EdT:lla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä