maanantai 27. joulukuuta 2010

Maanantain marinat

Maa jäässä, lumi sulanut joulu ohi, ylipaino palannut. Näin joulun jälkeen, elämä on yhtä helvettiä, kun luottokortti huutaa nollaa ja käytännössä kerjäläisenkin nettovarallisuus on omaa suurempi. Mutta pitänee alkaa ajatella positiivisesti.

Jäinen maa tarkoittaa enemmän kaatuiluja, joka taasen edistää työllistymistä terveydenhoitosektorilla. Samalla myös väki vähenee, ja luonnon kiertokulku jatkuu! Kun lumi sulaa, niin.. maapinnan kasvillisuus kuolee ja siinä samalla ehkä muutama syöpäläinenkin! Joulu on ohi, eli enää 363 päivää aikaa valmistautua seuraavaan koitokseen! Tarvinnee lähteä ostelemaan taas posliinipatsaita lahjoiksi. Ylipaino suojelee kylmältä.

Joo, ei tästä tule mitään.

Mutta sitten oikeasti hyviin uutisiin:

Alaikäisten synnyttäjien määrä on Liettuassa lähtenyt laskuun: vuodesta 2008 vuoteen 2009 numero tippui sadalla, ja nyt vain 2,8% kaikista synnyttäjistä on alaikäisiä. Valitettavasti vertailun vuoksi minkään muun vuoden prosentteja ei ole annettu, ja lukumäärällinen lasku saattaa osittain, tosin hyvin pieneltä osin, selittyä ihmisten pakona maasta.

Gazprom leikkasi Latvian ja Viron kaasun hintaa: -15%, jos kulutus nostetaan vuoden 2007 tasolle. Liettua taasen ei saanut senttiäkään pois, sillä maan hallitus vaatii jakelun ja myynnin erottamista EU:n 3. energiapaketin mukaisesti. Gazprom kun hoitaa sekä tuotannon että jakelun, ei heiltä liikoja sympatioita ole odotettavissa. Ja toisaalta, aika uunoja ovat hallitukseen päästäneet: eihän täällä ole kuin kaksi mahdollista kaasuntoimittajaa: Gazprom ja Ruhrgas, jotka vielä ovat pitkälti yhteistyössä.

Sekä Zalgiris että Lietuvos Rytas pääsivät Euroleaguen Top16:een. Zalgiris oli A-lohkon 3. ja Lietuvos Rytas C-lohkon 4. Zalgirisin lohkosta tippui Khimki, mutta ehkä suurimmat yllätykset tapahtuivat D-lohkossa, joka oli myös ehdottomasti kovatasoisin: tippujat olivat Moskovan CSKA ja Armani Jeans Milano. Top16-vaiheen lohkoarvonta suoritetaan 04.01.2011 Barcelonassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä