tiistai 7. joulukuuta 2010

Mitä savolaisille uutena vuotena?

Miten savolainen eroaa muista suomalaisista? En tiedä. Kai ne ihmiset siellä ovat jotenkin leppoisampia. Puhuvat ainakin eri tavalla kuin raumalaiset. Nyt kuitenkin lukija Savosta halusi vinkkejä uudelle vuodelle Kaunasiin. No, toimitetaan!

Kävisikö konsertti?
Kaunasin filharmonialla on 31.12 uuden vuoden konsertti klo 16 alkaen. Paikalla kaupungin kuoro (ihan oikea, ei tv-sota kuoro) sekä tenori Virgilijus Noreika ja vokalisti Ilja Aksionov. Hintaa lipuille tulee 80-120 litaa. Jos taasen haluatte musiikkiteatteriin, niin uuden vuoden show'ssa on balettia, musiikkia ja kolme kapelimestaria. Hintaa tälle klo 20 alkavalle konsertille tulee 100-200 litaa per henkilö.

Ilta ravintolassa?
Berneliu Uzeigalla on kolmessa eri ravintolassaan uuden vuoden tapahtumaa. Silainiaissa tanssitaan tangoa argentiinalaisittain, vanhassa kaupungissa on kabareeta ja keskustassa hieman perinteisempää ohjelmaa. Hinnat eivät ole vielä tiedossa. Todennäköisesti jokainen ravintola on auki, ja jos haluatte hyvän paikan, niin menkää ajoissa.

Ilotulitus?
Ilotulitukset Kaunasissa järjestetään Nemunasin ylitse menevällä sillalla vanhan kaupungin etelälaidalla. Siellä on todennäköisesti myös tänäkin vuonna aika paljon pommeja. Ja jollei ole riittävästi, niin oman patterin voi ostaa kaupasta. Niitä saa jo nyt (sekä ase- ja erikoisliikkeistä ympäri vuoden) ja kokemukseni perusteella ruutia on riittävästi. Itse tilasin häihini täältä paketin, ja ilman mitään palokuntaa tai paperisotaa ammuimme sen vastuullisesti taivaalle.

Gallerioiden ja museoiden aukioloista en ole varma, mutta voihan niiden ovia käydä koittamassa.

Jos teille ilman mitään tietoa ikärakenteesta ja porukan koosta illan ohjelman suunnittelisin, se menisi seuraavasti. Seuraava esimerkki on tehty melko pienelle budjetille, joten se sopinee kaikille. Älkää aloittako kuitenkaan liian aikaisin kiertelyä, muuten voi tulla kylmä.

1) kuohuviiniä kaupasta. Sitä saa onneksi myös kylmästä. Aloittakaa juhlinta skoolaamalla loma alkaneeksi hotellihuoneessa. Kadulla ei ole tyylikästä juoda, mutta tottakai loppuillan lämmikkeeksi voi aina varata konjamiinia.

2) kävelyä kaupungissa kohti ravintolaa. Ottakaa rauhallisesti pitkän kaavan kautta vaikkapa Zalias Ratas tai Berneliu Uzeigan ravintoloissa. Näissä siksi, että se vanha arkkitehtuuri ja puusisustus jotenkin mielestäni sopivat paremmin tähän aikaan vuodesta, kuin moderni ja turhanpäiväinen maistelumenu jossakin hienommassa paikassa. Lisäksi näissä hinnat ovat kohdallaan ja ruokaa tarjolla monenlaista. Jos kuitenkin haluatte, myös italialaistyylisiä ravintoloita on keskustassa useita.

3) Siirtykää jalan vanhaan kaupunkiin. Jos ja kun matkalla tulee kylmä/jano/nälkä, niin pysähtykää toki. Ei sitä kiirettä kannata pitää, siinä voi vielä lentää juostessa selälleen.

4) Etsikää (sivu)kaduilta ravintola/baari. Odotelkaa ilotulituksen alkua sisätiloissa. Voitte käydä katsastamassa toki myös torin kuusen ja onhan siellä (ainakin päivisin) lapsille huvilaitteita, luistinrata ja joitakin kojuja. Sitten käykää katsomassa ilotulitus, joka on yleensä ihan ok näissä väljemmän ruutiannostelun maissa.

5) petiin, baariin, klubille? Seuraavaksi voitte käydä koittamassa yökerhoa, ottaa vielä yhden oluen tai vaikka painua jo pehkuihin.

Itse yleensä uutena vuotena katselen television "spektaakkeleja", syön hyvin (ja suunnittelen seuraavan kuukauden diettiä), korkkaan pullon kuohuvaa sekä katsastan ilotulituksen. Näistä siis suosittelen teille kaikkea muuta, paitsi tuota tv-spektaakkelisarjaa - joka kanavalta on aina luvassa tämä uuden vuoden spektaakkeli joka on aina edellistä hienompi, ja aina niissä on yhtä vähän sisältöä. Tilanteen voitte kuvitella niin, että jaatte maan julkkikset kanavien määrällä, ja pistätte heistä kaikki tosi-tv sarjoihin osallistuneet mukatanssijat ja laulajat lavalle. Ja ainoa kanava joka ei näytä tätä pyörittää 90-luvun alun musiikkivideoita: Kikkaa, Mattia ja Teppoa sekä Talonmies Sepiä.

P.S.
Jos asutte Puumalassa ja olette vielä kunnalla töissä, niin muistatkaa promotoida avuliasta, yritteliästä ja kaikin superlatiivein kuvailtavaa matkailun ja kulttuurin ammattilaista.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä!Olemme 28-33 vuotiaista naikkosista ja ukonköriläistä koostuva porukka ja hauskaahan sitä tullaan pitämään Kaunakseen, jätämmä filharmoniat muille ja keskitymme hyvään juotavaan ja syötävään, ehkä pyörähdämme myös yökerhossa. Otamme vinkeistäsi vaarin (mummoja ei), kiitos!Onko Kaunaksessa paljon turisteja uuden vuoden aikaan?

    VastaaPoista
  2. Yleensä ei, mutta Ryanarin lennot Suomesta tänne alkoivat vasta tänä keväänä. Tällä hetkellä 27.12 lento maksaa 26 euroa (plus korttimaksu, plus laukku) ja 29.12 54 euroa. Joten, uskoisin täällä sellaiset 2 koneellista suomalaisia olevan, kun tässä on vielä pari viikkoa aikaa varailla lentoja.

    Muista maista henkiä on ehkä sellaiset parisataa (Oslosta, Göteborgista lennot, ja voihan niitä saksalaisia ja brittejäkin näkyä) kanssa, mutta kun paikallisväestöä on 350000, niin eipä tuo oikein missään tunnu.

    VastaaPoista

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä