torstai 2. joulukuuta 2010

Piparit meni pipariksi

Joulukokkailua kaasu-uunilla ilman lämpömittaria osa satakakskytkuus: piparit eivät oikein onnistuneet. Uunia on hyvä syyttää palamisesta, mutta kyllä se taikinantekijäkin olisi voinut yrittää hieman enemmän. Kaikki latvakakkoset kun eivät tajua, että 500 g jauhoja ei tarkoita viittä desilitraa. Voi elämän kevät ja surkeuksien surkeus. Noh, nyt on afro-piparia tarjolla, hyvin levinneenä.

Toivottavasti tästä tuli opittua jotain, ja seuraavasta erästä tulee parempi. Nyt pitää tuoda keksit töihin - eiköhän ne täällä mene noiden nälkiintyneiden tietokoneorjien ravinteeksi. Seuraavaksi pitää vain keksiä jotakin parempaa leivottavaa.

Virheistä pitää oppia. Ajoittain tarvitsee siis istua kuusen päälle
lähde: spassfieber.de

Tällä hetkellä luen James Martinin englantilaista keittokirjaa sekä British Museum Cook Bookia, ja yritän pähkäillä jouluruuan kanssa. Tavallisestihan 24. päivä on täynnä silakkaa. Tämä olisikin ihan ok, jollei kyseessä olisi minun tarjoama pöytä, josta myös itse aion syödä.  Silakkaa tulee kuitenkin tarjottua, mutta todennäköisesti vain purkki-tavarana. Sanotaan, että tarjolla on kahta eri tavalla valmistettua silakkaa. Tämän lisäksi tarvitaan vielä ainakin 10:ntä eri lajia. Ehkä pitäisi tempuroida katkarapuja sekä raputikkuja? Sitten, voisi tehdä jotakin kasviksia uunissa ja parsakaalia tempurassa... 6 jäljellä... Lohisalaatti pastasta sitruunasta ja juustosta sahramilla maustettuna? Teriyaki-kylmäsavulohta? Kaupan valmissalaatti? Täytettyjä purotaimenia? Keinotekoista kaviaaria? Karjalanpiirakoita? Meneepä vaikeaksi..

Sitten, nämä kaikki pitäisi saada aikaan vielä muutamassa tunnissa (tai 24h aikaisemmin). Käytössä kaasu-uuni sekä mikro. Jos näillä ruokalajeilla lähdetään liikkeelle, niin silakat, valmissalaatit, kaviaarin saa kaupasta valmiina. Lisäksi teriyaki-lohi ja karjalanpiirakat tehdään valmiiksi. Todennäköisesti myös kala, sillä kasviksiahan ei samaan aikaan samaan paikkaan oikein saa mahtumaan. Mutta kylmä kala ei ole nyt niin kovin herkullista... ehkä ne uunikasvikset vaihtuvat vaikkapa punaiseen riisiin? Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä raastetusta kovasta juustosta (padanoa tai paikallista vastaavaa) ja tempuroinnin sellaiset 10 sekunttia ennen tarjoilua (parsakaali, raputikut, katkat).

Samaan aikaan pihalla on kylmä. Viimekuun lämmityslasku oli jo päälle 100 euroa. Katsotaan miten kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä