tiistai 21. joulukuuta 2010

Tänään on pastirol-päivä

päivä joka muistetaan!

Elämässä pitää olla huumoria, ja erityisesti näin kylminä päivinä sitä ei koskaan ole liikaa. Ulkomailla huumorin kanssa voi tulla ongelmia, koska skandinaavis-slaavinen huumorintajumme voidaan monessa maassa ymmärtää olevan signaali tarvitsemastamme hoidosta. Liettuassakin tämä saattaa ajoittain tulla eteen.

Esimerkkinä tästä on Rare Exports. Liettuassakin tämä on juuri tullut teattereihin, ja saanut hyvin sekavat arvioit. Puolet ihmisistä tykkäävät ideasta - toiset ovat sitä mieltä, että tässä ei ole päätä eikä häntää. Kokispukki on vallannut maailman, ja katolisena pyhimyksenä siitä ei saa tehdä pilaa.

Liettuassa tunnutaan tykkäävän amerikkalaisesta huumorista. Valmiiksi pureskellut ja nauretut vitsit ovat helppoja, ja aina tietää, koska pitää nauraa. Toisaalta, neuvostoaikaiset osittain absurdit huumorileffat ovat myös osa ainakin vanhempien ihmisten ymmärrystä huumorista. Koska itse en ymmärrä, mille täällä on sopivaa nauraa, hihittelen vain yksikseni nurkassa, puukko kädessä.

Sitten: päivän löydös. Tanskalaisen, todennäköisesti vielä naisen, piirtämä sarjakuva pohjoismaista ja niiden suhteista. Suomi on stereotyyppinen hiljainen puukko kädessä juokseva alkoholisti, Ruotsi on tietenkin sivistynyt hintti, ja... onhan siellä Baltiakin mukana!

Scandinavia and the World, Party Crasher (eli Eesti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä